Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τελεσίγραφο” Ε.Ε προς την Ελλάδα: Δύο μήνες διορία να αναπτύξετε τις υποδομές για εναλλακτικά καύσιμα

Τελεσίγραφο” Ε.Ε προς την Ελλάδα: Δύο μήνες διορία να αναπτύξετε τις υποδομές για εναλλακτικά καύσιμα

Τελεσίγραφο προς την Ελλάδα και άλλες επτά χώρες μέλη της Ε.Ε απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλώντας τες να αναπτύξουν τις υποδομές εναλλακτικών καυσίμων. Με ”αιτιολογημένη γνώμη” προειδοποιεί τις χώρες ότι θα πρέπει να εντάξουν τους σχετικούς κανόνες στο εθνικό δίκαιο κάθε χώρας αλλιώς μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Πρόκειται για το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επί παραβάσει που κινεί η Επιτροπή, όταν δεν γίνεται σεβαστή η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, τα εθνικά πλαίσια πολιτικής είναι το βασικό μέσο που προβλέπει η οδηγία για να εξασφαλιστεί η δημιουργία επαρκών υποδομών εναλλακτικών καυσίμων, συμπεριλαμβανομένων σημείων επαναφόρτωσης ηλεκτρικών οχημάτων και σημείων ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο και υδρογόνο, και για να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της εσωτερικής αγοράς.

Η επιτάχυνση της ανάπτυξης υποδομών εναλλακτικών καυσίμων είναι απαραίτητη για την παροχή σε όλους τους Ευρωπαίους πρόσβασης σε καθαρή και ανταγωνιστική κινητικότητα, σύμφωνα με τους στόχους που όρισε η Επιτροπή στη δέσμη μέτρων «Η Ευρώπη σε κίνηση», την οποία ενέκρινε τον Μάιο του 2017.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε