Κόσμος

Τελεσίγραφο Μεντβέντεφ στην Ουκρανία: Αποδοχή της ειρήνης ή άνευ όρων παράδοση

«Η σημερινή Ουκρανία έχει μία τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει την κρατική της υπόσταση», ξεκαθάρισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε την Ουκρανία ότι σε περίπτωση άρνησης αποδοχής της ειρήνης, θα αντιμετωπίσει το μονοπάτι της άνευ όρων παράδοσης.

«Η σημερινή Ουκρανία έχει μία τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει την κρατική της υπόσταση και να κερδίσει μία ευκαιρία για ειρηνική ανάπτυξη», ξεκαθάρισε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Στην ουκρανική διευθέτηση, είναι απαραίτητο να εμπιστευτούμε τις εγγυήσεις και τα διεθνή έγγραφα που θα προετοιμαστούν», δήλωσε ακόμα ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, απαντώντας σε ερώτηση του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS.

 

Επιπλέον, ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο παράδειγμα «πλήρους φιάσκου» και «αθλιότητας της Χάγης».

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άτομα στην Ουκρανία εξουσιοδοτημένα να συνάψουν συνθήκη ειρήνης, δήλωσε, δε, ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας.

Η εμφάνιση ενός «συνασπισμού των προθύμων» στην Ουκρανία θα θεωρηθεί ως υποτροπή σε στρατιωτική απειλή με όλες τις συνέπειες, προειδοποίησε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για το ενδεχόμενο επέμβασης στο Ιράν – Νέες εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις Τεχεράνης και Ισραήλ
Τουλάχιστον 30 βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ εκτόξευσε τη νύχτα το Ιράν - Νέα τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου για το ενδεχόμενο αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης
Ντόναλντ Τραμπ
Η πυρηνική εγκατάσταση «φρούριο» στο Φορντό στο Ιράν και το μόνο όπλο που μπορεί να την καταστρέψει
Η Φορντό, βαθιά προστατευμένη στο εσωτερικό ενός βουνού, αποτελεί έναν από τους πιο δύσκολους στόχους για οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση καταστροφής πυρηνικών υποδομών
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στο κτίριο του IRIB, του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, στην Τεχεράνη 12