Κόσμος

Τέλος εποχής και επισήμως για το PKK – Ανακοινώθηκε η διάλυσή του

Τον Φεβρουάριο, ο ιστορικός ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν κάλεσε την οργάνωση να καταθέσει τα όπλα και να διαλυθεί
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν PKK βάζει και επισήμως τέλος στον ένοπλο αγώνα κατά της Τουρκίας, προχωρώντας παράλληλα στην αυτοδιάλυση του. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του PKΚ μετά την έκκληση του φυλακισμένου ηγέτη της οργάνωσης Αμπντουλάχ Οτσαλάν για αφοπλισμό και αυτοδιάλυση της οργάνωσης.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, φυλακισμένος στο νησί του Ιμραλι, κάλεσε τον Φεβρουάριο την ένοπλη οργάνωση να αποφασίσει την διάλυσή της. Το συνέδριο έγινε «στις ζώνες άμυνας» στα Ορη Κάντιλ, στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκεται και η έδρα της στρατιωτικής διοίκησης του PKK, σύμφωνα με το ANF.

Στις 27 Φεβρουαρίου, ο ιστορικός ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν, με την επωνυμία Apo, που βρίσκεται εδώ και 26 χρόνια φυλακισμένος στο νησί Ιμραλι ανοικτά της Κωνσταντινούπολης, κάλεσε την οργάνωση να καταθέσει τα όπλα και να διαλυθεί. Το PKK απάντησε θετικά την 1η Μαρτίου, ανακοινώνοντας άμεση κατάπαυση του πυρός με τις τουρκικές δυνάμεις.

Η έκκληση του Οτσαλάν μετά από πρόταση στις 22 Οκτωβρίου πέρυσι, του κυβερνητικού εταίρου του προέδρου Ερντογάν και αρχηγού του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί, για αποφυλάκιση του Οτσαλάν υπό αυστηρά περιοριστικούς όρους αν εκείνος αποκηρύξει δημοσίως στην Εθνοσυνέλευση την ένοπλη δράση και καλέσει τα μέλη του ΡΚΚ να διαλύσουν την οργάνωση, την οποίος ο ίδιος έφτιαξε το 1978.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού
Το ατελείωτο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης: Timelapse της NASA αποκαλύπτει τις τεράστιες εκτάσεις που άγγιξαν τους 40°C
Μέχρι τα μέσα του φετινού Αυγούστου, οι Ευρωπαίοι βίωσαν το πέμπτο κύμα καύσωνα της σεζόν, καθώς η τελευταία «επίθεση» ανέβασε τις θερμοκρασίες πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου
Παιδιά παίζουν με το νερό σε ένα σιντριβάνι κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα