Site icon NewsIT

Τέλος ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς ως Darth Vader, τον ρόλο του αναλαμβάνει η τεχνητή νοημοσύνη

27.09.2022 | 13:03
Τέλος ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς ως Darth Vader, τον ρόλο του αναλαμβάνει η τεχνητή νοημοσύνη

Μετά από 45 χρόνια, ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς αποφάσισε να σταματήσει να δανείζει τη φωνή του στον Darth Vader, τον θρυλικό χαρακτήρα του «Star Wars». Ο ηθοποιός δάνεισε για πρώτη φορά τη φωνή του στον κλασικό κακό στην ταινία «Star Wars: A New Hope» του 1977, όταν ο χαρακτήρας απεικονίστηκε από τον Ντέιβιντ Πρόουζ.

Όμως η θρυλική, απειλητική φωνή του Darth Vader θα συνεχίσει να υπάρχει μέσω προγράμματος AI (τεχνητής νοημοσύνης), καθώς ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς υπέγραψε συμφωνία, ώστε αρχειακές ηχογραφήσεις του να χρησιμοποιηθούν από νέους δημιουργούς ταινιών και σειρών.

 Η ουκρανική start-up Respeecher ανέλαβε την αποστολή να δημιουργήσει μία εκδοχή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς για τη σειρά «Obi Wan Kenobi» με την καθοδήγησή του 91χρονου ηθοποιού. 

«Είχε αναφέρει ότι ήθελε να περιορίσει σταδιακά αυτόν τον συγκεκριμένο ρόλο» είπε ο Μάθιου Γουντ, βετεράνος στη Lucasfilm. «Οπότε, πώς θα προχωρούσαμε;» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμα ότι όταν η σειρά «Obi Wan Kenobi» έκανε πρεμιέρα η οικογένεια του Τζόουνς του είπε ότι είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version