Κόσμος

Τέλος οι διαφημίσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων στον Καναδά

Η κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, μέτρα με τα οποία απαγορεύει τις διαφημίσεις προϊόντων ατμίσματος «οπουδήποτε μπορεί να τις δουν ή να τις ακούσουν νέοι».

«Η γρήγορη εξάπλωση του ατμίσματος στους νέους ανησυχεί την κυβέρνηση», εξήγησε το καναδικό υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Τα μέτρα που προτείνονται έχουν στόχο να απαγορευθούν οι διαφημίσεις προϊόντων ατμίσματος κυρίως σε δημόσιους χώρους ή στο Διαδίκτυο. Αντίθετα η προώθηση των προϊόντων αυτών θα επιτρέπεται «σε ειδικά καταστήματα, επιχειρήσεις και ιστότοπους στους οποίους έχουν πρόσβαση μόνο ενήλικες».

Η υπουργός Υγείας Πάτι Χάντζου ανακοίνωσε επίσης «την υποχρεωτική αναγραφή στα πακέτα των προϊόντων ατμίσματος προειδοποιήσεων για τις βλαπτικές επιπτώσεις τους στην υγεία».

Τα νέα μέτρα πρόκειται να τεθούν σε ισχύ τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Εξάλλου χθες Πέμπτη το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε νόμο με τον οποίο αυξάνεται από τα 18 στα 21 έτη η νόμιμη ηλικία αγοράς προϊόντων καπνού και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε όλες τις Πολιτείες, μετά την κατακόρυφη αύξηση της κατανάλωσης μεταξύ των εφήβων.

Νωρίτερα φέτος στον Καναδά ένας 17χρονος παραλίγο να χάσει και τους δύο του πνεύμονες έπειτα από πέντε μήνες ατμίσματος.

Στο μεταξύ στις ΗΠΑ ένα έλαιο της βιταμίνης Ε που προστίθεται στα προϊόντα αναπλήρωσης υγρού των ηλεκτρονικών τσιγάρων φαίνεται να ευθύνεται για μια πνευμονολογική ασθένεια που έχει ήδη επηρεάσει 2.409 ανθρώπους και έχει προκαλέσει τον θάνατο 52 ανθρώπων μέχρι στιγμής.

Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά είχε ενημερωθεί για 14 περιπτώσεις πνευμονολογικών ασθενειών που συνδέονται με το άτμισμα.

Ένας φοιτητής στους πέντε έχει χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικό τσιγάρο τις τελευταίες 30 ημέρες, αριθμός που σημειώνει αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2016-2017, σύμφωνα με έκθεση του καναδικού υπουργείου Υγείας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Καταλονία της Ισπανίας - Παρασύρθηκαν από φουσκωμένα νερά ποταμού
Οι βροχές προκάλεσαν ξαφνικές πλημμύρες που επηρέασαν ιδίως νοσοκομείο της Βαρκελόνης, το οποίο αναγκάστηκε να αναστείλει τις εισαγωγές νέων ασθενών, αφού κόπηκε το ρεύμα
Πλημμύρες στην Ισπανία από τις καταρρακτώδεις βροχές
Η οικογένεια Τραμπ απλώνει τα «πλοκάμια» της στην Ευρώπη: Θα φτιάξει Trump Tower στο Βουκουρέστι
Αν και στην πρώτη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ η Τrump Organization δεν επεδίωκε συμφωνίες με χώρες του εξωτερικού αυτό φαίνεται πως άλλαξε με τη δεύτερη φορά που ο Ρεπουμπλικάνος μπήκε στον Λευκό Οίκο
Trump Tower 1
Συντετριμμένη η σύζυγος του CEO της Lufthansa από το τροχαίο δυστύχημα στη Σαρδηνία: «Λιποθύμησε ενώ έκανε ανάνηψη στο θύμα»
Ο δικηγόρος της 51χρονης υποστήριξε πως η πελάτισσά του σταμάτησε όταν έφτασε στη διάβαση πεζών αλλά δεν αντιλήφθηκε την 24χρονη - «Σεν εγκατέλειψε ποτέ το θύμα, κατέβηκε κιόλας να της δώσει τις πρώτες βοήθειες»
O Carsten Spohr με την Vivian Spohr