Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τενεσί: Τουλάχιστον 7 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς σε σχολείο

Τενεσί: Τουλάχιστον 7 οι νεκροί από τους πυροβολισμούς σε σχολείο
ΦΩΤΟ REUTERS

Τρία παιδιά και ένας ενήλικος σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου σε ιδιωτικό σχολείο στο Νάσβιλ της πολιτείας Τενεσί, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα νοσοκομειακές πηγές.

Ήταν 10:13 (τοπική ώρα) όταν η αστυνομία σήμανε συναγερμό στο Covenant School ύστερα από αναφορές για πυροβολισμούς.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και ζήτησαν από τους γονείς που έσπευσαν στο σημείο αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους, να παραμείνουν σε απόσταση ασφαλείας.

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο ένοπλος βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς και «είναι νεκρός», ανακοίνωσε αργότερα η αστυνομία, χωρίς να διευκρινίσει αν έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών ή αν αυτοκτόνησε.

Στο συγκεκριμένο ιδιωτικό σχολείο φοιτούν περίπου 200 μαθητές, ηλικίας έως και 12 ετών.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε μέτρα για την οπλοκατοχή

Στον απόηχο της σημερινής επίθεσης σε ιδιωτικό σχολείο του Νάσβιλ στην πολιτεία του Τενεσί – με απολογισμό επτά νεκρούς (τρία παιδιά, τρεις ενήλικους και τη δράστιδα) – ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου από το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τον περιορισμό της οπλοκατοχής.

«Πόσα παιδιά ακόμη πρέπει να δολοφονηθούν προτού οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο αναλάβουν δράση για να εγκριθεί ο νόμος περί απαγόρευσης των επιθετικών όπλων, να κλείσουν τα κενά που υπάρχουν στο σύστημα ελέγχου του ιστορικού (των αγοραστών) ή να απαιτήσουν την ασφαλή αποθήκευση των όπλων;», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι συνεργάτες του προέδρου Μπάιντεν βρίσκονται σε επαφές με αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σημερινή επίθεση στο σχολείο του Νάσβιλ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις