Κυριακή, 5 Μαΐ
20oC Αθήνα

Τεράστιος σεισμός 7,7 Ρίχτερ κοντά στην Τζαμάικα! Προειδοποίηση για τσουνάμι

Τεράστιος σεισμός 7,7 Ρίχτερ κοντά στην Τζαμάικα! Προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών σημειώθηκε 117 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Λούσεα στην Τζαμάικα, έγινε γνωστό από το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός μαμούθ στην Τζαμάικα αρχικά είχε εκτιμηθεί από το USGS στους 7,3 βαθμούς, αλλά στη συνέχεια αναθεωρήθηκε προς τα πάνω. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων και συντάραξε όλη την περιοχή.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο σεισμός εκτός από δυνατός είχε και μεγάλη διάρκεια, καθώς κράτησε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Εχουν γίνει αναφορές πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Μεξικό.

Η προειδοποίηση για τσουνάμι κάνει λόγο για κύματα ενός μέτρου και αφορά τις ακτές του Μεξικού, του Μπελίζ, της Κούβας, της Ονδούρας, της Τζαμάικας και των νήσων Κέιμαν, σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι.

«Επικίνδυνα κύματα τσουνάμι προβλέπονται για ορισμένες ακτές», λένε οι ειδικοί

«Κύματα τσουνάμι ύψους 0,3-1 μέτρο είναι πιθανά για τις ακτές του Μπελίζ, της Κούβας, της Ονδούρας, του Μεξικού, των Νησιών Κέιμαν, και της Τζαμάικας».

Στις νήσους Κέιμαν, η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών συνέστησε στους πολίτες στις παράκτιες και χαμηλού υψόμετρου περιοχές να τις εκκενώσουν προληπτικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις