Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τερέζα Μέι: Αυτοπεποίθηση στο φουλ! Φορτσάρει για το Brexit

Τερέζα Μέι: Αυτοπεποίθηση στο φουλ! Φορτσάρει για το Brexit

Η Τερέζα Μέι σχεδιάζει να παραμείνει στην πρωθυπουργία «για πολύ καιρό» και καλεί τους Τόρις να ενωθούν και να υποστηρίξουν το σχέδιό της για το Brexit.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο του BBC από το Μπέρμιγχαμ, όπου διεξάγεται το συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος απαντώντας στην ερώτηση εάν περιμένει ότι θα παραμείνει στην ηγεσία της χώρας και του κόμματός της.

Σε άλλη συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό δίκτυο του LBC δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έδειξε «άλλο από σεβασμό» και θεωρεί ότι και στη Βρετανία αρμόζει το αντίστοιχο.

Η Τερέζα Μέι για το Brexit

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας εξήγησε ότι το Λονδίνο έχει κάνει τις διευθετήσεις που θα διασφαλίσουν τη διαχείριση της κατάστασης εάν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ενωση αποτύχουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το διαζύγιο.

Αναφερόμενη στο ακανθώδες θέμα των ιρλανδικών συνόρων, η Μέι δήλωσε στο BBC ότι ετοιμάζεται να κάνει μία νέα πρόταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την άρση του αδιεξόδου.

«Θα προωθήσουμε αυτές τις προτάσεις. Μπορώ να εξηγήσω γιατί προωθούμε τις δικές μας προτάσεις; Διότι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν είναι αποδεκτό από εμάς», είπε. «Διότι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατηρεί τη Βόρεια Ιρλανδία στην τελωνειακή ένωση και διασφαλίζει στην πράξη ότι θα υπάρχει ένα τελωνειακό σύνορο στην θάλασσα της Ιρλανδίας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις