Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Terry Richardson: “Κάποιες φορές συμπεριφέρθηκα με σεξουαλικό τρόπο”

TERRYRICHARDSON

Μετά τον αποκλεισμό του από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, ο διάσημος φωτογράφος Terry Richardson λύνει τη σιωπή του.

Η απαγόρευσή του από τη Vogue, το GQ και το Vanity Fair, ο διάσημος φωτογράφος Terry Richardson παραδέχτηκε ότι αλληλεπιδρούσε με τα μοντέλα με σεξουαλικό τρόπο. Εν μέσω κατηγοριών σεξουαλικής παρενόχλησης, τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας αποφάσισαν να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον Terry Richardson.

Όλα ξεκίνησαν από τη διαρροή ενός email από την Conde Nast International την Τρίτη. Αποφάσισαν να τον αποκλείσουν από μελλοντικές συνεργασίες. Ο Terry Richardson έχει αποτελέσει αντικείμενο ευρέως διαδεδομένων ισχυρισμών σεξουαλικής κακοποίησης μοντέλων κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Βλέποντας την καριέρα του να καταρρέει, ο Terry Richardson παραδέχτηκε ότι ενήργησε με σεξουαλικό τρόπο κατά τη διάρκεια φωτογραφήσεων με νέα μοντέλα. Η εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Terry Richardson είναι καλλιτέχνης γνωστός για το σεξουαλικού περιεχομένου έργο του.

“Είναι καλλιτέχνης που είναι γνωστός για τη σεξουαλικού περιεχομένου δουλειά του. Έτσι πολλές φορές οι επαγγελματικές του αλληλεπιδράσεις ήταν σεξουαλικές αλλά πάντα με τη συγκατάθεση όσων συμμετείχαν στη δουλειά του. Ο Terry απογοητεύτηκε που άκουσε για αυτό το email επειδή είχε μιλήσει για αυτές τις παλιές ιστορίες”.

TERRYRICHARDSON

Κοινό μυστικό οι παρενοχλήσεις του Terry Richardson

«Σας γράφω για ένα σημαντικό θέμα. Η Conde Nast δεν θέλει να συνεργάζεται πλέον με τον φωτογράφο Terry Richardson. Παρακαλώ να ενημερώσετε πως θα εφαρμόσετε αυτή την πολιτική στην αγορά άμεσα. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη σε αυτό το ζήτημα».

Το συμβόλαιό του με την Conde Nast συζητιέται εδώ και μήνες. Μετά όμως από ένα άρθρο που έθετε υπό αμφισβήτηση το παρελθόν του, η συνεργασία διαλύθηκε επίσημα. Το σκάνδαλο με τον παραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν επανέφερε στο προσκήνιο και τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος του Richardson.

TERRYRICHARDSON

O εκκεντρικός φωτογράφος έχει συνεργαστεί με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής και της βιομηχανίας της μόδας. Ανάμεσά τους η Beyonce, η Lady Gaga, ο Marc Jacobs και ο Tom Ford. Έχει στενή σχέση με τον εκδότη της βρετανικής Vogue Edward Enninful.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις