Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τεστ για να εξετάζονται για κορονοϊό από το σπίτι έχει έτοιμα η Βρετανία

Τεστ για να εξετάζονται για κορονοϊό από το σπίτι έχει έτοιμα η Βρετανία
photo Reuters

Έτοιμα τεστ για να εξετάζονται οι πολίτες από το σπίτι για να διαπιστώνουν αν έχουν κορονοϊό, θα έχει η Βρετανία τις προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με αυτά τα τέστ οι πολίτες θα μπορούν να δουν αν έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και αν έχουν αναπτύξει ανοσία.

Η Σάρον Πίκοκ, προσωρινή διευθύντρια της Εθνικής Υπηρεσίας Λοιμωδών Νόσων, είπε ότι έχουν παραγγελθεί εκατομμύρια τεστ αντισωμάτων και, αναλόγως του είδους τους, ορισμένα μπορεί να είναι δυνατόν να γίνουν στους πολίτες χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους.

Ο στόχος είναι να διαπιστωθεί αν οι άνθρωποι είχαν μολυνθεί προηγουμένως από τον κορονοϊό, σε αντίθεση με τα τεστ αντιγόνων που δείχνουν αν κάποιος έχει τον ιό και για αυτό παρουσιάζει συμπτώματα της ασθένειας Covid-19.

«Πρόκειται για ολοκαίνουρια προϊόντα (…) Αφού δοκιμαστούν και αυτό θα συμβεί αυτήν την εβδομάδα, αφού φτάσει το μεγαλύτερο μέρος τους, θα μοιραστούν στην κοινότητα», είπε, εξηγώντας ότι θα μπορούσαν να διανεμηθούν μέσω του δικτύου της εταιρείας Amazon.

Σύμφωνα με την Πίκοκ, η χρέωση για την υποβολή στην εξέταση θα είναι «ελάχιστη». Απέφυγε να πει αν θα είναι διαθέσιμα από την άλλη εβδομάδα, όμως επιβεβαίωσε ότι θα είναι έτοιμα μέσα σε μερικές ημέρες και όχι «σε εβδομάδες ή μήνες». Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει αγοράσει 3,5 εκατομμύρια τέτοια τεστ.

400.000 προσφέρονται να βοηθήσουν το ΕΣΥ ως εθελοντές

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έκανε γνωστό σήμερα ότι περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ώστε να ανταπεξέλθει στην κρίση του νέου κορονοϊού, μέσα σε διάστημα 24 ωρών αφότου η κυβέρνηση έκανε έκκληση για εθελοντές.

“Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ειδικά όλους εκείνους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν το NHS”, είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Όταν κάναμε αυτήν την έκκληση χθες το βράδυ ελπίζαμε να έχουμε 250.000 εθελοντές μέσα σε μερικές ημέρες, αλλά μπορώ να σας πως ότι μέσα σε μόλις 24 ώρες 405.000 ανταποκρίθηκαν”, πρόσθεσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις