Κόσμος

Τετ α τετ Ερντογάν με Τραμπ πριν τον… Μητσοτάκη

Ένας Ντόναλντ Τραμπ μάλλον… σφιγμένος κι ένας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιο… χαλαρός. Οι ηγέτες ΗΠΑ και Τουρκίας συναντήθηκαν (εκτός προγράμματος) στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ και λίγο πριν ο Τούρκος πρόεδρος δει τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν ήταν «κλειστή» και εκτός προγράμματος, με τις πρώτες εικόνες να δείχνουν τους δυο προέδρους καθισμένους σε λευκές πολυθρόνες, χωρίς καν τις σημαίες των δυο χωρών, όπως συνηθίζεται, πίσω τους και με έναν μεταφραστή ανάμεσά τους.

Click4more: Σύνοδος ΝΑΤΟ: Έκανε πίσω η Τουρκία και δεν άσκησε βέτο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδειχνε μάλλον συνοφρυωμένος, σε αντίθεση με τον Τούρκο ομόλογό του. Η συνάντηση κράτησε μόλις μισή ώρα αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε ακόμη μια ευκαιρία να αποθεώσει τον Ερντογάν. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, μετά την αιφνίδια συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως συζήτησαν “τα πάντα. Τη Συρία, τους Κούρδους, τα σύνορα, τη ζώνη ασφαλείας που εξελίσσεται πολύ καλά. Αναγνωρίζω πολλά στην Τουρκία γι΄αυτό (σ.σ. τη ζώνη ασφαλείας στην Τουρκία), η κατάπαυση πυρός κρατάει καλά και η Τουρκία ήταν εξαιρετική στην εδραίωση της ασφάλειας στα Βαλκάνια”.

Η συνάντηση ήταν «πολύ παραγωγική» ήταν το μόνο που σχολίασε ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, σε tweet του. Ο Λευκός Οίκος αρκέστηκε απλά να επιβεβαιώσει τη συνάντηση.

trump erdogan nato trump erdogan nato

«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τη σημασία που έχει η εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Τουρκίας απέναντι στη συμμαχία, η περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου μέσω της αύξησης του διμερούς εμπορίου κατά 100 δισεκ. δολάρια, οι προκλήσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και η ενεργειακή ασφάλεια», σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Νέα κλιμάκωση με ρωσικές επιθέσεις σε φορτηγά πλοία και χαλυβουργίες – Ουκρανικά drones σφυροκόπησαν τη Σαμάρα
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέρριψαν στη διάρκεια της νύκτας 230 ουκρανικά drones πάνω από περισσότερες από μια δωδεκαριά ρωσικές περιφέρειες
Πυροσβέστης σε κτίριο κατοικιών, μετά από πλήγμα, στην Οδησσό της Ουκρανίας
11η Σεπτεμβρίου: Η CIA είχε προειδοποιήσει από το 1998 για τα σχέδια της Αλ Κάιντα και του Οσάμα μπιν Λάντεν
Σε ένα από τα έγγραφα, που φέρει ημερομηνία 10 Σεπτεμβρίου 1998, η CIA αναφέρει ότι η Αλ Κάιντα μπορεί «να ρίξει ένα αεροπλάνο γεμάτο με εκρηκτικά σε μία αμερικανική πόλη»
Το One World Trade Center καταρρέει μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001