Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Τετ α τετ Σολτς – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για τη σχέση Τουρκίας με ΕΕ

Τετ α τετ Σολτς – Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για τη σχέση Τουρκίας με ΕΕ

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, δήλωσε σήμερα (11.7.2023) από το Βίλνιους ότι θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσον αφορά την σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ κατά την σύνοδο κορυφής του NATO.

«Έχουμε λάβει αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το πώς μπορούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τη σχέση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία, και θα μιλήσω επίσης εδώ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς πέρα από το θέμα της συνάντησης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ έκανε αναφορά και στην Ουκρανία.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για να διασφαλιστεί ότι η Ουκρανία θα έχει εγγυήσεις ασφαλείας για μετά τον πόλεμο.

«Για μας είναι σημαντικό από την αρχή να υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία που να μπορούν να είναι αποτελεσματικές (όταν υπάρξει) ειρήνη. Και γι’ αυτό θα κάνουμε επίσης τις απαραίτητες ρυθμίσεις», σημείωσε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις