Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τεχνολογικοί κολοσσοί κατά Τραμπ για τη μεταναστευτική του πολιτική

Τεχνολογικοί κολοσσοί κατά Τραμπ για τη μεταναστευτική του πολιτική

Μεγάλες ήταν οι αντιδράσεις των μεγαλύτερων τεχνολογικών κολοσσών στις ΗΠΑ στις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης Τραμπ για τον περιορισμό έκδοσης βίζας.

Το αφεντικό της Google δηλώνει “απογοητευμένο”, ο επικεφαλής της Microsoft πιστεύει πως “δεν είναι η (κατάλληλη) στιγμή”: η απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να σκληρύνει την πολιτική του για τη μετανάστευση αντιμετωπίσθηκε με πολύ επικριτικό τρόπο σήμερα από τα μεγάλα ονόματα στον αμερικανικό τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

“Η μετανάστευση έχει συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική επιτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών”, αντέδρασε μέσω του Twitter το αφεντικό της Google Σουντάρ Πιτσάι, ο οποίος έχει γεννηθεί στην Ινδία.

Από την πλευρά της, η Σούζαν Βοϊτσίσκι, επικεφαλής του YouTube, που αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Google και είναι η ίδια κόρη ενός Πολωνού μετανάστη, επέλεξε επίσης το Twitter για να δηλώσει: “Η μετανάστευση κατέχει μία κεντρική θέση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών και στην προσωπική μου ιστορία” .

Αλλά και ο ‘πολύς’ Ίλον Μασκ, χρησιμοποιώντας και αυτός το Twitter, επεσήμανε πως “δεν είναι καθόλου σύμφωνος” με την απόφαση του προέδρου. “Η μεταρρύθμιση του συστήματος για θεωρήσεις βίζας έχει νόημα, όμως αυτό πηγαίνει πολύ μακριά”, έγραψε το αφεντικό της Tesla, που γεννήθηκε στη Νότια Αφρική.

Ο Μπράντ Σμιθ, πρόεδρος της Microsoft, στον δικό του λογαριασμό στο Twitter τόνισε πως “δεν είναι τώρα η στιγμή να κόψουμε από το έθνος μας τα διεθνή ταλέντα ή να δημιουργήσουμε αβεβαιότητα ή άγχος.”

Ο Ντόναλντ Τραμπ, του οποίου η προεκλογική εκστρατεία διέρχεται δύσκολες στιγμές, αποφάσισε χθες να παγώσει τις χορηγήσεις σε πράσινες κάρτες και για ορισμένες βίζες εργασίας, μεταξύ των οποίων και των H-1B που χρησιμοποιούνται ευρέως στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις