Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Θα συνεχίσουμε τις έρευνες με το Ορούτς Ρέις”! – Διάλογο χωρίς προϋποθέσεις ζητάει η Τουρκία

“Θα συνεχίσουμε τις έρευνες με το Ορούτς Ρέις”! – Διάλογο χωρίς προϋποθέσεις ζητάει η Τουρκία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Σε απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα, η Άγκυρα αναφέρει ότι το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις παράνομες έρευνές στην περιοχή. Ζητάει μάλιστα και διάλογο χωρίς προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ Μανώλη Κωστίδη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφέρει ότι οι τουρκικές έρευνες στην περιοχή θα συνεχιστούν «στα πλαίσια των δικαιωμάτων που προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».

«Αντί η Ελλάδα να κατηγορεί την Τουρκία σε τρίτους με αβάσιμους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς, να αποφεύγει τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση», τονίζει ο Ακσόι.

Καλεί μάλιστα την Ελλάδα «σε διάλογο χωρίς προϋποθέσεις για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και τα υπόλοιπα αλληλένδετα ζητήματα των δύο χωρών».

Το ελληνικό διάβημα στην Άγκυρα για την παράνομη Navtex

Στο μεταξύ, με αυστηρή ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών απαντά στη νέα παράνομη τουρκική NAVTEX για έρευνες νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Στην ανακοίνωσή του το υπ. Εξωτερικών, το πρωί της Κυριακής, αφού μιλά για νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, την καλεί να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη NAVTEX.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η Ελλάδα ” καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex που εξέδωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά”. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις