Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

«Θα ζούμε με τον κορονοϊό για τα επόμενα 10 χρόνια» – Τι αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech

«Θα ζούμε με τον κορονοϊό για τα επόμενα 10 χρόνια» – Τι αναφέρει ο  Διευθύνων Σύμβουλος της BioNTech

Στη ζωή μας θα παραμείνει ο κορονοϊός για τα επόμενα δέκα χρόνια τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν.

Ο κόσμος «προετοιμάζεται καλύτερα» για να αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές του κορονοϊού, ανέφερε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ουγκούρ Σαχίν την ώρα που η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε ένα εμβόλιο, που στοχεύει ειδικά στην Omicron.

«Θα πρέπει να συνηθίσουμε στο γεγονός ότι θα ζούμε με τον ιό για τα επόμενα 10 χρόνια» ήταν τα λόγια του Ουγκούρ Σαχίν.

Καθώς η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της εξάπλωσης της πιο μεταδοτικής παραλλαγής Omicron φαινόταν να υποχωρεί στην Ευρώπη, ο Σαχίν είπε ότι δεν θα ήταν το τελευταίο κύμα του κορονοϊού.

Οι νέες παραλλαγές του ιού ήταν αναπόφευκτες “επειδή ο ιός θα μεταλλαχθεί περαιτέρω”, σχολίασε οδηγώντας ενδεχομένως σε νέες εξάρσεις κρουσμάτων.

Όμως ο κόσμος «είχε μπει σε μια φάση όπου οι κοινωνίες κατανοούν καλύτερα πώς να αντιμετωπίσουν τον ιό», είπε ο Σαχίν. «Πάντα μαθαίνουμε περισσότερα και προετοιμαζόμαστε καλύτερα», ανέφερε ο επικεφαλής της BioNTech.

Να σημειωθεί ότι η γερμανική εταιρεία, η οποία έχει πουλήσει πολύ περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της κατά του αρχικού στελέχους του κορονοϊού, βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός εμβολίου ειδικά για την Omicron.

 

 

Τα πρώτα δοκιμαστικά δεδομένα για τα προσαρμοσμένα στην παραλλαγή εμβόλια αναμένονται τον Μάρτιο, είπε ο Σαχίν, λέγοντας επίσης στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι οι πρώτες παραδόσεις θα μπορούσαν να γίνουν τον Απρίλιο ή τον Μάιο, εάν χρειαστεί.

Την Τετάρτη, ο όμιλος παρουσίασε κινητές μονάδες παραγωγής εμβολίων που στεγάζονται σε εμπορευματοκιβώτια μεταφοράς, τα οποία ο όμιλος σχεδιάζει να αναπτύξει στην Αφρική φέτος για να ενισχύσει την προσφορά εμβολίων στην ήπειρο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις