Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θανατική ποινή στον αμετανόητο μακελάρη του Τσάρλεστον! “Θα το έκανα ξανά”

Θανατική ποινή στον αμετανόητο μακελάρη του Τσάρλεστον! “Θα το έκανα ξανά”

Ήταν τον περασμένο μήνα που ο 22χρονος Dylann Roof καταδικάστηκε για 33 ομοσπονδιακά ομοσπονδιακά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένων εγκλημάτων μίσους, με τις δικαστικές αρχές να τον καταδικάζουν μετά από 3ωρη συνεδρίαση σε θάνατο.

“Στην ομολογία μου στο FBI τους είπα ότι έπρεπε να το κάνω και ακόμα αισθάνομαι έτσι”, σημείωσε ο Dylann Roof κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του. Ο 22χρονος, που καταδικάστηκε σε θάνατο για την εν ψυχρώ εκτέλεση 9 Αφροαμερικανών που εκκλησιάζονταν στην εκκλησία Emanuel African Methodist Episcopal στο Τσάρλεστον το 2015, εμφανίστηκε αμετανόητος, υπογραμμίζοντας πως θα το έκανε ξανά. Είναι ο πρώτος που καταδικάζεται σε θάνατο για έγκλημα μίσους.

Οι δικαστικές αρχές συνεδρίαζαν επί 3 ώρες για να καταλήξουν στην ποινή του 22χρονου, με το σώμα ενόρκων να απαρτίζεται από 9 λευκούς και 3 Αφροαμερικανούς. Λίγο μετά την ανακοίνωση της θανατικής ποινής, ο Dylann Roof ζήτησε από το δικαστήριο να διορίσει νέους δικηγόρους για να τον βοηθήσουν να καταθέσει πρόταση για νέα δίκη.

Συγγενείς των θυμάτων του υποστήριξαν τη θανατική ποινή. “Αυτή η ποινή είναι κούφια νίκη γιατί η αδερφή μου έχει χαθεί. Μακάρι αυτή η απόφαση να μπορούσε να τη φέρει πίσω”, τόνισε ο Melvin Graham, αδερφός της Cynthia Hurd. “Ήμουν υπέρ της θανατικής ποινής υπό ορισμένες συνθήκες. Είναι δύσκολο να πεις ότι θέλεις κάποιος να πεθάνει, αλλά σε αυτή την υπόθεση ήταν τόοσ προφανές και κραυγαλέο πως δεν ήταν μια δολοφονία. Ήταν εκτέλεση. Και το παραδέχτηκε και ήταν περήφανος για αυτό. Ήταν αυτό για το οποίο προσευχόμασταν κάθε νύχτα. Να μας σώσει από το κακό. Και το κακό ήρθε”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε