Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θάνατος μικρής Poppi: Άπειρη η επικεφαλής των ερευνών – Τραγικά λάθη

μικρή Poppi

Η επικεφαλής της αρχικής έρευνας για τον θάνατο της μικρής Poppi κατέθεσε πως είχε μόλις λίγες εβδομάδες στη θέση του επιθεωρητή ντετέκτιβ.

Η 51χρονη Amanda Sadler δεν είχε εμπειρία στην εξερεύνηση υποθέσεων αιφνίδιου θανάτου βρεφών. Εξήγησε ότι δεν ήταν η ανώτερη υπάλληλος στο γραφείο στις 12 Δεκεμβρίου 2012 όταν κατέρρευσε η μικρή Poppi στο σπίτι της οικογένειας στο Barrow-in-Furness.

Δεν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση για το πώς να διαχειριστεί μια τέτοια υπόθεση. Έτσι επιδίωξε να μιλήσει με τον ανώτερό της επιθεωρητή Mike Forrester. Εξήγησε ότι δεν ήταν εφικτό να αδράξουν και να αναλύσουν εγκληματολογικά το σεντόνι όπου κοιμόταν ο πατέρας της μικρής Poppi πριν πεθάνει το 13ων μηνών βρέφος.

Τρομερά λάθη στην έρευνα για τον θάνατο της Poppi

Ο πρώην επιθεωρητής John Carton δήλωσε ότι δεν ανακτήθηκε επειδή δεν ήταν σημαντικά λερωμένο. Ο Paul Clark, που εκπροσωπεί τον Paul Worthington, του είπε ότι δεν ήταν λογική εξήγηση αυτή που έδωσε. “Ναι, δέχομαι αυτό που λέτε”.

Δεν ανακτήθηκαν ούτε βρέθηκαν ποτέ οι πιτζάμες που φόραγε τη μοιραία μέρα η μικρή Poppi. Έγινε νέα έρευνα στο σπίτι 8 μήνες μετά και αφού η οικογένεια είχε μετακομίσει μετά τον θάνατο της μικρής Poppi. O δικηγόρος του Paul Worthington τόνισε ότι παρά την πιθανότητα να κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ο πατέρας, σημείωσε πως θα έπρεπε να έχουν πάρει DNA νωρίτερα.

Θα έπρεπε να έχουν ληφθεί δείγματα και από το 13ων μηνών βρέφος. Κάτι που πίστεψαν ότι έπρεπε να γίνει αργότερα. Τα τραγικά λάθη και οι παραλείψεις στη διάρκεια της αρχικής έρευνας οδήγησαν στο να μένει ατιμώρητος ο πατέρας της μικρής Poppi που πιστεύεται ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Πηγή: Mirror

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις