Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θάνατος μικρής Poppi: Βιάστηκε από τον πατέρα το 13ων μηνών αγγελούδι;

Θάνατος μικρής Poppi: Βιάστηκε από τον πατέρα το 13ων μηνών αγγελούδι;

Λάθη, παραλείψεις και μια έρευνα λίγων μόλις λεπτών για τον θάνατο της 13ων μηνών Popi Worthington. Ο θάνατός της αποδόθηκε απλά σε ανεξήγητη αιτία. Ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά κάτω από τις έντονες πιέσεις των μέσων ενημέρωσης και οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν.

Δύο ειδικοί γιατροί, μιλώντας σε δικαστήριο στο Λίβερπουλ, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να κακοποιήθηκε σεξουαλικά πριν πεθάνει κάτω από πολύ ανησυχητικές συνθήκες. Η μικρή Poppi πέθανε σε ηλικία 13 μηνών ενώ βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας στo Baroow πριν από 3 χρόνια. Ο πατέρας της Paul Worthington είχε συλληφθεί με την υποψία σεξουαλικής επίθεσης, αλλά δεν κατηγορήθηκε ποτέ για κανένα αδίκημα. Ο ίδιος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Οι έρευνες για τον θάνατο του βρέφους περιβάλλονταν από άκρα μυστικότητα μέχρι που τα μέσα ενημέρωσης άσκησαν έντονες πιέσεις και άνοιξε ξανά ο φάκελος της υπόθεσης. Δικαστής αποκάλυψε πως οι αρχές της Cumbria έκαναν τουλάχιστον 12 λάθη κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Ένας από τους γιατρούς που επανεξέτασε τα ιατρικά αποδεικτικά στοιχεία στην υπόθεση είπε στην ακρόαση πως η αιμορραγία της μικρής Poppi προήλθε από τραύμα που υπέφερε ενώ ήταν ζωντανή.

Ο 47χρονος πατέρας της, που είχε παραδεχτεί ότι το μοιραίο βράδυ παρακολουθούσε πορνό ενηλίκων, είχε ξυπνήσει από το κλάμα της κορούλας του. Ήταν δυσκοίλια και τη βρήκε να πονάει στην κούνια της. Αργότερα την πήρε στο κρεβάτι του.

Ο δικαστής Justice Peter Jackson αποκάλυψε ότι η μικρή Poppi αιμοραγγούσε στην πάνα της όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε και ένα παλιό κάταγμα στο ποδαράκι της. Οι γονείς της ποτέ δεν είχε ζητήσει βοήθεια και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το τραύμα. Αρνήθηκαν πως ευθύνονταν για τον τραυματισμό στο ποδαράκι της.

“Ένα μικρό κορίτσι που πηγαίνει για ύπνο και ακούγεται να κλαίει και λίγο αργότερα καταρρέει, πεθαίνει και αιμορραγεί από τον πρωκτό της. Είναι μια πολύ, πολύ ανησυχητική εικόνα”, σημείωσε η εκπρόσωπος Jane Cross κατά την ακρόαση. Η Dr Victoria Evans είπε στο δικαστήριο ότι δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί η σεξουαλική κακοποίηση. Η μικρούλα έχασε μια σημαντική ποσότητα αίματος. “Πιστεύω ότι κάτι είχε συμβεί που προκάλεσε την αιμορραγία της ενώ βρισκόταν εν ζωή”.

Οι παθολόγοι ακόμα διαφωνούν για το κατά πόσο η μικρή Poppi είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση πριν από τον θάνατό της. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο και κατά τη νεκροψία, βρέθηκε ένα ύποπτο προηγούμενο κάταγμα στο δεξί της ποδαράκι και ύποπτες οξείες κακώσεις στην περιοχή του πρωκτού από όπου και αιμορραγούσε. Η Dr Alison Armour, που πραγματοποίησε την πρώτη νεκροψία πίστευε ότι τα τραύματά της προκλήθηκαν από “διεισδυτική σεξουαλική επίθεση”. Ο Dr Nathaniel Cary, που επανεξέτασε τα ευρήματά της, δήλωσε πως πίστευε ότι τα παθολογικά στοιχεία ήταν εντελώς ουδέτερα. Ενώ υποστήριξε ότι η αιμορραγία θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης των οργάνων της, δεν μπόρεσε να αποκλείσει το ενδεχόμενο σεξουαλικής επίθεσης. Δεν είχε βρει κανένα στοιχείο μώλωπα και εσωτερικής ζημιάς, αλλά δεν μπορούσε να αποκλείσει ότι κάποιες σεξουαλικές επιθέσεις μπορεί να μην προκαλέσουν τραυματισμούς.

Οι αρχές σε κάθε περίπτωση απέτυχαν να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία, να πάρουν συνέντευξη από μάρτυρες ή να αμφισβητήσουν τους ισχυρισμούς των γονιών. Άρχισαν να ερευνούν την υπόθεση θανάτου μετά από 9 μήνες. Ο δικαστής επέκρινε την αστυνομία που δεν κατάφερε να συλλέξει κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για το αν η μικρή Poppi κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

Πηγή: Telegraph

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε