Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Θάνατος μυστήριο απέναντι από το Κρεμλίνο

Θάνατος μυστήριο απέναντι από το Κρεμλίνο

Ο Bruno Charles De Cooman, αντιπρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες χάλυβα στον κόσμο, βρέθηκε νεκρός στη Μόσχα. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο κενό από το παράθυρο του διαμερίσματός του στη Μόσχα, απέναντι από το Κρεμλίνο.

Το άψυχο σώμα του Βέλγου επιχειρηματία βρέθηκε κοντά στο κτίριο στο Κε, ένα 12όροφο κτίριο που χρίστηκε επί Στάλιν και βρίσκεται απέναντι από το Κρεμλίνο, στην άλλη όχθη του ποταμού Μόσκοβα.

Η αστυνομία δεν θεωρεί ότι ο θάνατος του αντιπροέδρου έρευνας και ανάπτυξης του ρωσικού ομίλου Novolipetsk Steel (NLMK) οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. «Η αιτία θανάτου φαίνεται να είναι η πτώση από μεγάλο ύψος, πιθανόν από παράθυρο», δήλωσε στο πρακτορείο Interfax Ρώσος αξιωματούχος.

Δεν διευκρίνισε όμως αν πρόκειται για δυστύχημα ή για αυτοκτονία. Η αστυνομία προσπαθεί να αποσαφηνίσει τις αιτίες του θανάτου, αλλά δεν υποπτεύεται κάποιο εγκληματικό κίνητρο, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, που επικαλείται δικές του πηγές, δεν υπήρχε κανένα ίχνος πάλης στο διαμέρισμα του επιχειρηματία.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη (29.08.2018), λίγη ώρα αφού επέστρεψε στο διαμέρισμά του με ένα φιλικό του πρόσωπο. Σκόπευε να ανέβει στο διαμέρισμα και να επιστρέψει, είπε το πρόσωπο αυτό.

Ο όμιλος NLMK επιβεβαίωσε τον θάνατο αλλά είπε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο όσο δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη. «Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση και εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στους συγγενείς του Μπρουνό», δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου, Γκριγκόρι Φεντορίτσιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου.

Ο NLMK, που ανήκει στον Βλαντίμιρ Λισίν, έναν από τους πιο πλούσιους Ρώσους ολιγάρχες, απασχολεί άμεσα περίπου 2.500 άτομα στην Ευρώπη, 1.000 από τα οποία στο Βέλγιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις