Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θαύμα: Παραολυμπιονίκης θα πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες αφού…περπάτησε!

Θαύμα: Παραολυμπιονίκης θα πάει σε Ολυμπιακούς Αγώνες αφού…περπάτησε!
14 χρόνια μετά μια παραολυμπιονίκης αφήνει στην άκρη την αναπηρική καρέκλα και περπατάει. Όνειρο της; Να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Όλοι μιλάνε για θαύμα. Και είναι θαύμα αφού μετά από 14 χρόνια κατάφερε να περπατήσει. Ο λόγος για την παραολυμπιονίκη Μονίκ φαν ντερ Φορστ.
 
Η ολλανδέζα αργυρή παραολυμπιονίκης του Πεκίνου και παγκόσμια πρωταθλήτρια στην ποδηλασία είχε πριν από ενάμιση χρόνο ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της προπόνησης της στη Μαγιόρκα, όταν χτυπήθηκε από άλλον ποδηλάτη, το οποίο, όμως, αποδείχθηκε καθοριστικό.
 
Η αθλήτρια ξεκίνησε αποθεραπεία κατά τη διάρκεια της οποίας άρχισε να νιώθει κάποια τσιμπήματα στα πόδια της. Πέρσι τα Χριστούγεννα κατάφερε να περπατήσει σίγα σιγά ενώ τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι ακόμη πιο διαφορετικά αφού περπατάει πολύ καλύτερα και έχει ανέβει πλεον και στο ποδήλατο της!
 
“Ηταν μία πολύ δύσκολη περίοδος. Αρχικά μετά το ατύχημά μου στη Μαγιόρκα είχα σπασμούς στα πόδια και δεν ήξερα τί ήταν αυτό. Ηταν πολύ τρομακτικό και δεν ξέραμε πώς θα εξελιχθεί.

 
Τελικά πήγα στο νοσοκομείο και οι σπασμοί χειροτέρευσαν, άρχισα να έχω ακόμα λιγότερη αίσθηση του σώματός μου, αλλά έπειτα από λίγους μήνες ένιωσα κάτι να με γαργαλάει στο αριστερό μου πόδι, χωρίς να ξέρω τί σημαίνει αυτό!”, δήλωσε η 26χρονη.
 
Πριν από 14 χρόνια η Μονίκ είχε κάνει μια επέμβαση στον αγκώνα της που της παρέλυσε κάποια νεύρα του σώματος της προκαλώντας της μερική παράλυση. Λίγα χρόνια αργότερα είχε ένα τροχαίο ατύχημα όπου την άφησε παράλυτη από την μέση και κάτω. Και πέρσι το ατύχημα στην Μαγιόρκα δεν την άφησε παράλυτη αλλά της “έδωσε” πίσω ότι στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια! Να περπατήσει.
 
Η Μονίκ δεν μπορεί να πάρει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του χρόνου γιατί δεν είναι πλέον παράλυτη. Αλλά ούτε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του χρόνου αφού δεν έχει προπονηθεί και δεν έχει πιάσει τα όρια.
 
Όμως ευελπιστεί ότι το 2016 θα είναι κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο!
 

 

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε