Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θαυματουργή ανάρρωση! Ξύπνησε και μιλάει η Γιούλια Σκριπάλ

Γιούλια Σκριπάλ Σεργκέι Σκριπάλ

Λιγότερο από ένα μήνα μετά την επίθεση στον πρώην διπλό πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, η Γιούλια Σκριπάλ ανέκτησε τις αισθήσεις της και μιλάει.

Η Γιούλια Σκριπάλ που είχε δηλητηριαστεί μαζί με τον πατέρα της Σεργκέι από νευροτοξικό παράγοντα ανέκτησε τις αισθήσεις της. Η κατάστασή της βελτιώθηκε μετά την επίθεση με τον νευροτοξικό παράγοντα Novichok στις 4 Μαρτίου στο Salisbury.

Η 33χρονη, όπως είπαν οι γιατροί, τρώει και πίνει αφού ανέκτησε τις αισθήσεις της. Ο πατέρας της και διπλός πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο. Φιλικό του πρόσωπο πιστεύει ότι παραμένει στη ζωή με τη βοήθεια των μηχανημάτων υποστήριξης ζωής.

Η Γιούλια Σκριπάλ θα λύσει το μυστήριο της απόπειρας δολοφονίας

Η είδηση για τη Γιούλια Σκριπάλ έρχεται λίγες ώρες αφότου η ανιψιά του Σεργκέι πίστευε ότι υπάρχει μόνο 1% πιθανότητα επιβίωσής τους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Salisbury NHS Foundation Trust αναφέρει ότι η κατάσταση της υγείας της Γιούλια Σκριπάλ βελτιώνεται γρήγορα και δεν βρίσκεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση.

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να αποδειχτεί κλειδί για τη διερεύνηση της επίθεσης. Αυτό γιατί θα μπορούσε σύντομα να μιλήσει στην αστυνομία για τις στιγμές πριν καταρρεύσουν με τον πατέρα της σε πάρκο στο Salisbury. Από τις έρευνες προκύπτει ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση του Novichok βρέθηκε στην εξώπορτα του σπιτιού τους.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις