Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Θέλουν να διώξουν παρουσιαστές γιατί κοροϊδεύουν τους…παγοδρόμους!

Ο αμερικανός παγοδρόμος Johnny Weir τον οποίο κοροϊδευαν οι αυστραλοί παρουσιαστές. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο αμερικανός παγοδρόμος Johnny Weir τον οποίο κοροϊδευαν οι αυστραλοί παρουσιαστές. ΦΩΤΟ REUTERS
Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel Nine της Αυστραλίας που μεταδίδει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το Βανκούβερ του Καναδά δέχεται έντονες πιέσεις
για να απομακρύνει δύο παρουσιαστές του αθλητικού προγράμματος εξ αιτίας των άστοχων σχολίων τους, και μάλιστα τρεις φορές, για τη σεξουαλικότητα του τρεις φορές πρωταθλητή των Ηνωμένων Πολιτειών Τζόνι Ουέιρ και άλλων παγοδρόμων.
 
Ο Εντι Μαγκουάιρ και ο Μικ Μαλόι αρχίσαν να γελούν με την ιδέα ότι οι παγοδρόμοι πιθανόν να είναι ομοφυλόφιλοι και το επιδεικνύουν με τα φαντεζί κοστούμια τους.
 
“Δεν άφησαν και τίποτα στην ντουλάπα τους έτσι δεν είναι;” σχολίασε ο Μαγκουάιρ από τα μικρόφωνα του εθνικού τηλεοπτικού δικτύου της Αυστραλίας.
 
Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων απαιτούν από το Channel Nine να ζητήσει από τους Μαγκουάιρ και Μαλόι να επιστρέψουν αμέσως στην Αυστραλία από το Βανκούβερ και να διασφαλίσει ότι δεν θα έχουν καμιά ανάμιξη στη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 από το Λονδίνο.
 
Μια εκστρατεία μέσω της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook για την απομάκρυνση των δύο δημοσιογράφων από τις μεταδόσεις του τηλεοπτικού δικτύου είχε την άμεση στηρίξη 8.000 ατόμων.
 
Η Κριστίν Αντερσον που διευθύνει μια σχολή πατινάζ στη Μελβούρνη δήλωσε ότι οι δύο σχολιαστές προσβάλουν το κοινό αίσθημα εξευτελίζοντας τους άνδρες παγοδρόμους.
 
“Απαιτείται να προωθούμε το πατινάζ αντί να το υποβαθμίζουμε και να το καταβαραθρώνουμε”, δήλωσε η Αντερσον και πρόσθεσε “Σε μια πόλη σαν τη Μελβούρνη που κατακλύζεται από τα εξαιρετικά ανδροπρεπή αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το ράγκμπι και το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, το καλλιτεχνικό πατινάζ δεν τα πηγαίνει τόσο καλά καθώς ο ανδρικός πληθυσμός είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός απέναντί του”.
 
Το Channel Nine αρνήθηκε να απαντήσει στη γενική αντίδραση. Ο Μαγκουάιρ και ο Μαλόι προσπάθησαν να εξιλεωθούν καλώντας τον Ουέιρ στο πρόγραμμά τους προσφέροντας του λουλούδια και άλλα αναμνηστικά δώρα.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε