Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

‘’Θερίζει’’ και εργαζόμενους ο κορονοϊός – Σε τεχνική ανεργία σχεδόν 130.000 άτομα στον όμιλο Macy’s

‘’Θερίζει’’ και εργαζόμενους ο κορονοϊός – Σε τεχνική ανεργία σχεδόν 130.000 άτομα στον όμιλο Macy’s

Ο όμιλος Macy’s εξαιτίας του κορονοϊού αναγκάστηκε να κλείσει όλα τα καταστήματά του και έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά.

Ανακοίνωσε ότι θέτει σε τεχνική ανεργία τη μεγάλη πλειονότητα των 130.000 υπαλλήλων του, λόγω της πανδημίας, εξαιτίας της οποίας αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο παντού.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος αναφέρει ότι θα συνεχίσει τη λειτουργία του «με το ελάχιστο δυναμικό» σε όλα τα καταστήματα Macy’s, Bloomingdale’s και Bluemercury. «Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των συναδέλφων μας θα τεθεί σε τεχνική ανεργία από αυτήν την εβδομάδα», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2019 η εταιρεία απασχολούσε περίπου 130.000 ανθρώπους.

Ο όμιλος, η «ναυαρχίδα» του οποίου βρίσκεται στο κέντρο του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, θα συνεχίσει να καταβάλει την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των εργαζομένων τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο.

Οι υπάλληλοι που θα συνεχίσουν να εργάζονται είναι εκείνοι που απασχολούνται στο διαδικτυακό εμπόριο, στη διανομή και στα τηλεφωνικά κέντρα (για παράδειγμα, στην εξυπηρέτηση πελατών).

Η εταιρεία έκλεισε όλα τα καταστήματά της από τις 18 Μαρτίου, γεγονός που οδήγησε στην πτώση των εσόδων, μολονότι συνεχίζει τη δραστηριότητά της στις διαδικτυακές αγορές. Για να παραμείνει βιώσιμη, υιοθέτησε σειρά μέτρων, ανέβαλε τη διανομή μερισμάτων, πάγωσε τις νέες προσλήψεις, ακύρωσε παραγγελίες και ζήτησε πρόσβαση σε όλες τις πιστωτικές γραμμές που της χορηγούν οι τράπεζες. Σκοπεύει επίσης να λάβει ακόμη πιο δραστικά μέτρα, τα οποία προς το παρόν δεν έχει διευκρινίσει.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις