Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θετικά στον κορονοϊό 10 νεογέννητα, αρνητικές οι μητέρες τους

Θετικά στον κορονοϊό 10 νεογέννητα, αρνητικές οι μητέρες τους
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Το περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στη Ρουμανία, στην μαιευτική κλινική του νοσοκομείου της Τιμισοάρα. Εκεί, γεννήθηκαν 10 μωρά που ήταν θετικά στον κορονοϊό.

Οι μαμάδες των μωρών που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, υποβλήθηκαν κι εκείνες σε εξετάσεις αλλά προέκυψε ότι είναι αρνητικές, όπως ανακοίνωσαν η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (SCG) και το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων στη Ρουμανία.

Click4more Σαουδική Αραβία: Περιμένουμε έως και 200.000 κρούσματα κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες

Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας Νέλου Τατάρου έδωσε εντολή στην Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας της Τιμισοάρα να αρχίσει επιδημιολογική έρευνα και να θέσει σε κατ’ οίκον απομόνωση τις υπόλοιπες μητέρες και τα νεογέννητα που έχουν πάρει εξιτήριο από τη μαιευτική κλινική. Θα υποβληθούν σε επιπλέον εξετάσεις, διότι ενδέχεται να είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού.

Η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας ανακοίνωσε σήμερα (07.04.2020) ότι 182 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του COVID-19 στη Ρουμανία και ότι το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Σουτσεάβα, θα τεθεί σε καραντίνα.

Η Σουτσεάβα, πόλη των 100.000 κατοίκων, τέθηκε σε καραντίνα την περασμένη εβδομάδα, διότι σ’ αυτήν καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στη Ρουμανία. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών εντός της πόλης και αστυνομικές δυνάμεις, με τη βοήθεια του στρατού, πραγματοποιούν ελέγχους για την αυστηρή εφαρμογή του μέτρου. Όσοι εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες και σε νοσοκομεία εξαιρούνται από το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Αντίθετο… περιστατικό στο Μαυροβούνιο

Αντίθετα από τη Ρουμανία, στο Μαυροβούνιο, το βράδυ της Δευτέρας, γέννησε μια γυναίκα, θετική στον κορονοϊό γέννησε ένα υγιέστατο μωρό, το οποίο υποβλήθηκε σε εξετάσεις και δεν είχε προσβληθεί από τον ιό.

Ο επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, Ράνκο Λάζοβιτς, είπε πως το μωρό υποβληθεί και σε δεύτερη εξέταση, σύμφωνα με όσα ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο.

Από τις 17 Μαρτίου, όταν καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στο Μαυροβούνιο, έχουν προσβληθεί από τον ιό 233 άτομα και δύο έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις