Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Θετικός στον κορονοϊό εργαζόμενος στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα!

Θετικός στον κορονοϊό εργαζόμενος στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα!

Κρούσμα κορονοϊού στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα! Εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στη νόσο, όπως και δυο μέλη της οικογένειάς του. Η πρεσβεία έκλεισε για απολύμανση.

Το κρούσμα κορονοϊού στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα ανακοίνωσε, τη Δευτέρα (09.03.2020) το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Ο εργαζόμενος στην πρεσβεία φαίνεται ότι «κόλλησε» δυο μέλη της οικογένειάς του, τα οποία επίσης είναι θετικά στον κορονοϊό.

Ο εργαζόμενος στην ισραηλινή πρεσβεία ήταν στην ίδια πτήση από το Τελ Αβίβ για την Αθήνα με το γκρουπ των Ελλήνων τουριστών που είχαν επισκεφτεί τους Αγίους Τόπους και πολλά από τα μέλη της διαγνώστηκαν θετικά στον ιό.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας του Ισραήλ

«Ως προληπτικό μέτρο με γνώμονα την δημόσια υγεία, η Πρεσβεία του Κράτους του Ισραήλ θα ξανανοίξει στις 23 Μαρτίου 2020 έπειτα από δύο εβδομάδες εθελούσιου κλεισίματος μετά την διάγνωση υπαλλήλου με κορονοϊό. Ο Πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται από τις κατοικίες τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κυβέρνηση της Ελλάδας για την υποστήριξη και την συνεργασία της και διαβεβαιώνουμε ότι ο Πρέσβης και η διπλωματική του ομάδα βρίσκονται καλά στην υγεία τους». 

Αν ήσασταν σε αυτές τις πτήσεις…

Από τη Δευτέρα, λοιπόν, η ισραηλινή πρεσβεία θα μείνει κλειστή για να γίνει απολύμανση, ανακοίνωσε το ισραηλινό ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι οι αρχές του Ισραήλ και της Ελλάδας είναι σε στενή επαφή.

Παράλληλα, οι ισραηλινές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία συγκεκριμένων πτήσεων και κάλεσαν όποιον ήταν σε αυτές, να μπει σε καραντίνα! Ανάμεσα στις πτήσεις είναι και δυο προς την Ελλάδα: η πτήση 542 της El Al από το Τελ Αβίβ για την Αθήνα την 1η Μαρτίου στις 10:40 το πρωί και η πτήση 922 της Aegean από το Τελ Αβίβ για την Αθήνα στις 6 Μαρτίου στις 05:40.

Πηγή: timesofisrael.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις