Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θετικός στον κορονοϊό ο Γερμανός υπουργός Υγείας – 7.830 νέα κρούσματα στη χώρα

Σπαν
Reuters

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (21.10.2020) το υπουργείο του.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας κ. Σπαν βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει μόνο συμπτώματα κρυολογήματος. Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση, ο Γενς Σπαν τέθηκε αμέσως σε απομόνωση και, μέχρι στιγμής, έχει εμφανίσει μόνο “συμπτώματα κρυολογήματος”.

Το γερμανικό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ακόμη πως μετά τη διαδικασία της ιχνηλάτησης και όλες οι επαφές του 40χρονου υπουργού ενημερώθηκαν σχετικά.

Click4more: Κορονοϊός: Τρόμος και στη Γερμανία – Κίνδυνος να χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας

Σημειώνεται πως στη Γερμανία, παρότι τα ποσοστά μολύνσεων παραμένουν χαμηλότερα από αλλού στην Ευρώπη, παρουσιάζουν αύξηση τις τελευταίες ημέρες. Το περασμένο Σάββατο (17.10.2020), μάλιστα, σημειώθηκε ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων με 7.830 μολύνσεις, σύμφωνα με το ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ”.

Συνολικά και σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου “Τζονς Χόπκινς”, η Γερμανία μετρά 9.883 θανάτους και 386.605 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις