Κόσμος

Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος της Πορτογαλίας

Μόλις δυο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Πορτογαλία, ο απερχόμενος πρόεδρος της χώρας και φαβορί για την επανεκλογή του, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Μοιραία μπαίνει σε καραντίνα για δυο εβδομάδες.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας βρέθηκε θετικός στον SARS-CoV-2 (κορονοϊός) τη Δευτέρα (11.01.2021) και αναγκάστηκε να ακυρώσει όλο το πρόγραμμά του, δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 24ης Ιανουαρίου, στις οποίες θεωρείται φαβορί.

Ο 72χρονος Ρεμπέλο ντε Σόουζα είναι «ασυμπτωματικός» και τέθηκε σε απομόνωση στην πτέρυγα του κτιρίου της προεδρίας όπου διαμένει στη Λισσαβώνα, ανακοινώθηκε.

rebelo portugal

Ο Σόουζα αναμενόταν να πάρει μέρος σήμερα σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με αντιπάλους του, αλλά και σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή λοιμωξιολόγων και εμπειρογνωμόνων για το lockdown που αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση αύριο Τετάρτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας, έχουν ενημερωθεί ήδη ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα και η υπουργός Υγείας Μάχτα Τεμίδου.

Η εξέλιξη καταγράφηκε την ημέρα που η Πορτογαλία κατέγραψε τραγικό ρεκόρ 122 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 και πάνω από 5.600 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας ως αυτό το στάδιο ξεπερνά τους 7.900 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις πλησιάζουν πλέον τις 490.000.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γνωστός Αυστραλός αθλητικός ρεπόρτερ στο Λος Άντζελες - Έπεσε στο κενό από ταράτσα κτηρίου
Ο ίδιος ασχολούταν κυρίως με το ρεπορτάζ του τένις, ενώ φαινόταν πολύ χαρούμενος στην δουλειά του παίρνοντας συνεντεύξεις από τους κορυφαίους στο κόσμο, όπως τον Κάρλος Αλκαράθ
ρεπόρτερ
Ζελένσκι: Συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ σε αρκετά έγγραφα για εγγυήσεις ασφαλείας και τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
Το Κίεβο έχει ζητήσει ισχυρές εγγυήσεις από τους συμμάχους για να αποτρέψουν μία ακόμη ρωσική εισβολή έπειτα από οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι