Κόσμος

Θλίψη στο Μπάκιγχαμ: Νεκρός στην επίθεση της Νέας Ορλεάνης ο γιος της νταντάς των Γουίλιαμ και Χάρι

Η Τίγκι Λέιτζ υπήρξε νταντά των Γουίλιαμ και Χάρι και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή από τη βασιλική οικογένεια

Βαθιά λυπημένος δήλωσε ο βασιλιάς Κάρολος για τον θάνατο του γιου της Τίγκι Λέιτζ Μπουρκ, της νταντάς των Γουίλιαμ και Χάρι, ο οποίος ήταν ένας από τους 14 νεκρούς της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ορλεάνη.

Ο Βρετανός Έντουαρντ Πέτιφερ, ήταν ο θετός γιος της Τίγκι Λέιτζ Μπουρκ, η οποία είναι επίσης γνωστή με το όνομα Αλεξάντρα Πέτιφερ. Ο βασιλιάς Κάρολος επικοινώνησε με την οικογένεια του θύματος από την επίθεση της Νέας Ορλεάνης για να διατυπώσει τα συλλυπητήριά του.

Η Τίγκι Λέιτζ ήταν ιδιαίτερα γνωστή την περίοδο που ο Γουίλιαμ και ο Χάρι ήταν παιδιά. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 παντρεύτηκε τον Τσάρλς Πέτιφερ, τον πατέρα του Έντουαρντ.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ενημερώθηκε επίσης για τον θάνατο του 31χρονου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε πως στηρίζει την οικογένεια του θύματος και τη βοηθά στη διαδικασία επαναπατρισμού της σορού του στη Βρετανία.

Η οικογένεια του Έντουαρντ είναι «συντετριμμένη από την τραγωδία του θανάτου του Εντ».

«Θα μας λείψει πάρα πολύ. Οι σκέψεις μας βρίσκονται μαζί με τις άλλες οικογένειες που έχασαν ένα μέλος της οικογένειάς τους έπειτα από αυτήν τη φοβερή επίθεση», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, που επικαλείται η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Δέκα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν στην επίθεση, που σημειώθηκε στην τουριστική γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης, στις νότιες ΗΠΑ, εν μέσω των εορτασμών για τον νέο χρόνο.

Ένας Αμερικανός πρώην στρατιωτικός, ο Σαμσούντ-Ντιν Τζαμπάρ, «εμπνευσμένος» από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έπεσε με το όχημά του πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος. Έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με την αστυνομία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι