Κόσμος

“Θολό τοπίο” στη Μεσόγειο – “Σφίγγα” ο υπουργός για την γεώτρηση

Το πρόγραμμα της γεώτρησης στο τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ προχωρεί κανονικά, όπως είχε προγραμματιστεί, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, αλλά απέφυγε να επεκταθεί περισσότερο. Ο υπουργός είπε ότι δηλώσεις θα γίνουν όταν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό, προσθέτοντας «ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα».

Ο κ. Λακκοτρύπης επισήμανε ότι «η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δώσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην προκλητικότητα της Τουρκίας, είναι να συνεχίσει να ολοκληρώνει τον ενεργειακό της σχεδιασμό».

Σε ερώτηση, κατά πόσον η Κυπριακή Δημοκρατία συνεργάζεται με άλλες χώρες, με τις οποίες υπάρχει συνεργασία στα ενεργειακά θέματα, όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ και ο Λίβανος, ο Γιώργος Λακκοτρύπης είπε: «Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια διαμορφώσαμε αυτή τη στρατηγική, να χτίσουμε και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με τα γειτονικά κράτη πρωτίστως, αλλά και με άλλα κέντρα επιρροής, όπως είναι οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι».

Και προσέθεσε ότι συνεχώς, σε διμερές, τριμερές ή ακόμα και σε τετραμερές επίπεδο, διευρύνονται οι σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ, τον Λίβανο, πολύ πρόσφατα με την Αίγυπτο και την Ιορδανία και, «βεβαίως, πάντοτε με το διαχρονικό στήριγμα μας την Ελλάδα».

Αναφορικά με την παρουσία πολεμικών σκαφών της Γαλλίας στην περιοχή της γεώτρησης, ο υπουργός δεν θέλησε να επεκταθεί σ’ αυτό το θέμα, προσθέτοντας πως «δεν θέλουμε να στρατιωτικοποιήσουμε τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η KitKat έφτιαξε tracker για να βρει τις 413.793 κλεμένες σοκολάτες και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου
«Πραγματικά θέλουμε να μάθουμε πού έχουν καταλήξει. Γι’ αυτό δημιουργήσαμε έναν Tracker Κλεμμένων KitKat, που σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το KitKat σας προέρχεται από την παρτίδα που αγνοείται»
KitKat
«Φτιάξαμε ομάδα 35 χωρών για ενίσχυση της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο» τόνισε ο Κιρ Στάρμερ
Και υπογράμμισε ότι η συνεργασία με συμμάχους στοχεύει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων και στη διατήρηση της ελευθερίας μετακίνησης πλοίων σε στρατηγικούς θαλάσσιους διαδρόμους
Ο Κιρ Στάρμερ
Ιράν σε Τραμπ: Πέτυχες την αλλαγή του καθεστώτος στα Στενά του Ορμούζ - Θα ανοίξουν αλλά όχι για εσένα
«Ο Τραμπ πέτυχε επιτέλους το όνειρό του για αλλαγή καθεστώτος - αλλά στο θαλάσσιο καθεστώς της περιοχής», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού Κοινοβουλίου
Στενά Ορμούζ
Διάγγελμα Τραμπ για τον πόλεμο στο Ιράν τα ξημερώματα της Πέμπτης – «Θα ανακοινώσει σημαντικές πληροφορίες»
Στις τελευταίες του δηλώσεις ο Τραμπ εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο πόλεμος των ΗΠΑ με το Ιράν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες
Ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο για την Κατάσταση του Έθνους