Κόσμος

Θρίλερ με 40 αγνοούμενους – Θάφτηκαν κάτω από τη λάσπη

Περίπου 40 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα και κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις μιας μεταλλευτικής εταιρείας στην βόρεια Κίνα.

Η κατολίσθηση, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, είχε ως αποτέλεσμα να θαφτούν κάτω από την λάσπη οι κοιτώνες των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις αυτής της μεταλλευτικής εταιρείας στο Σανγκλούο, στην επαρχία Σαανσί, διευκρίνισαν οι τοπικές αρχές.

Τουλάχιστον 3 γειτονικά σπίτια καλύφθηκαν επίσης από την λάσπη, πρόσθεσαν οι αρχές, διευκρινίζοντας ότι στην περιοχή έχει σπεύσει η πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία.

Σε άλλο περιστατικό, που σημειώθηκε επίσης κατά την διάρκεια της νύχτας που πέρασε, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε ορυχείο της επαρχίας Γκιζού, στην νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση των κινεζικών αρχών ασφάλειας στην απασχόληση.

Στην Κίνα, η οποία καταναλώνει περίπου τον μισό άνθρακα που παράγεται στον πλανήτη, σημειώνονται τακτικά σοβαρά δυστυχήματα στα ορυχεία της, με τον τομέα αυτόν να μαστίζεται από αμέλεια όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας, όπως και από την διαφθορά και την προτεραιότητα που δίδεται στην απόδοση.

Στα κινεζικά ορυχεία, τα οποία έχουν την φήμη των πιο επικίνδυνων στον κόσμο, συνολικά 931 άνθρωποι έχασαν πέρυσι την ζωή τους, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο αριθμός αυτός παρουσίασε μείωση κατά 11% σε έναν χρόνο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αλλά ανεξάρτητες οργανώσεις υπογραμμίζουν ότι ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο βαρύς καθώς πολλά δυστυχήματα αποσιωπούνται για να αποφευχθεί το κλείσιμο εταιρειών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για ανάπτυξη στρατού στη Γάζα – Ο Τραμπ ευχαριστεί και την Ελλάδα
Η Χαμάς από την πλευρά της απέρριψε την ψήφιση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του σχεδίου ψηφίσματος που υπέβαλαν οι ΗΠΑ για την έγκριση μιας Διεθνούς Δύναμης στη Γάζα
Λήψη από drone δείχνει την καταστροφή σε μία κατοικημένη γειτονιά, στην πόλη της Γάζας
Ο Νετανιάχου καταδίκασε την επίθεση σε παλαιστινιακή κοινότητα στη Δυτική Όχθη: «Είναι μια χούφτα εξτρεμιστές»
Η επίθεση σημειώθηκε αφότου εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες χρησιμοποίησαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν και να εκκενώσουν το φυλάκιο του εβραϊκού οικισμού Τζουρ Μισγάβι
Λωρίδα της Γάζας