Κόσμος

Θρίλερ με πτήση της Ryanair: Αναγκαστική προσγείωση μετά από προειδοποίηση για βόμβα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αεροσκάφος της εταιρείας Ryanair που πραγματοποιούσε την πτήση Δουβλίνο- Κρακοβία έκανε το βράδυ της Κυριακής αναγκαστική προσγείωση στο Βερολίνο έπειτα από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας. Αυτό αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild, επρόκειτο για προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας, η οποία τελικά αποδείχθηκε ψευδής. Το αεροσκάφος μετέφερε 160 επιβάτες και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στις 20:08 τοπική ώρα (21:08 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Βερολίνου Βρανδεμβούργου, νότια της γερμανικής πρωτεύουσας. Όπως μετέδωσαν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι αποσκευές των επιβατών εξετάστηκαν από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ το αεροσκάφος περικύκλωσαν πολλά οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

«Τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας ολοκληρώθηκαν χωρίς τελικά να εντοπιστεί κάποιος κίνδυνος», επεσήμανε μία εκπρόσωπος της αστυνομίας της γερμανικής πρωτεύουσας. «Οι επιβάτες μπόρεσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Πολωνία με ένα άλλο αεροπλάνο», πρόσθεσε η ίδια χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις για τους λόγους που σήμανε συναγερμός.

«Το αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair ζήτησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση και έλαβε αμέσως άδεια», ανέφερε στη Bild ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου Γιαν- Πέτερ Χακ.

Τον Ιούλιο του 2020 ένα αεροσκάφος της Ryanair που πραγματοποιούσε το ίδιο δρομολόγιο είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Λονδίνο έπειτα από προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας που αποδείχθηκε επίσης ψευδής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.