Κυριακή, 2 Ιουν.
31oC Αθήνα

Θρίλερ με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι – Το ελικόπτερο που τον μετέφερε ενεπλάκη σε ατύχημα

Θρίλερ με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι – Το ελικόπτερο που τον μετέφερε ενεπλάκη σε ατύχημα

Σε «ατύχημα« ενεπλάκη το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι το απόγευμα της Κυριακής (19/05), σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι λεπτομέρειες για το περιστατικό με τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι παραμένουν αδιευκρίνιστες αν και οι αρχικές αναφορές ανέφεραν ότι το ατύχημα με το ελικόπτερο ενδεχομένως να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες.

Σε αυτή τη συνοδεία υπήρχαν τρία ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων επέβαιναν υπουργούς και αξιωματούχους και έφτασαν στον προορισμό τους με ασφάλεια.
Με τον Ραΐσι ταξίδευαν ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν και άλλοι αξιωματούχοι, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Οι διασώστες προσπαθούσαν να φτάσουν στο σημείο, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, αλλά δυσκολεύτηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες με καταρρακτώδη βροχή και ομίχλη. Το IRNA αποκάλεσε την περιοχή «δασώδη».

Ο Ραΐσι ταξίδευε στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν. Η κρατική τηλεόραση περιέγραψε την περιοχή του περιστατικού ως κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το έθνος του Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα (375 μίλια) βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης.

Ο Ραΐσι βρισκόταν στο Αζερμπαϊτζάν νωρίς την Κυριακή για να εγκαινιάσει ένα φράγμα με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που έχτισαν τα δύο κράτη στον ποταμό Άρας.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις