Κόσμος

Θρίλερ με την παραίτηση ΜακΜάστερ! Το παρασκήνιο με Τραμπ – Πονοκέφαλος στον Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος ακόμη δεν έχει συνέλθει από το κύμα αλλεπάλληλων αποχωρήσεων στενών συνεργατών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έκανε την Πέμπτη προσπάθειες για να βάλει τέλος στις διαρκώς επανερχόμενες φήμες που θέλουν τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, τον στρατηγό Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, να παραιτείται.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC News διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ο στρατηγός ΜακΜάστερ έχει επίσης πάρει την άγουσα προς την έξοδο και αναμένεται να παραιτηθεί το αργότερο τον επόμενο μήνα, «έπειτα από εντάσεις».

«Βρισκόμαστε συχνά αντιμέτωποι με φήμες και υπονοούμενα που αφορούν ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης», περιορίστηκε να πει ο Ρατζ Σα, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. «Δεν έχουμε καμιά ανακοίνωση να κάνουμε σχετικά με το προσωπικό (της αμερικανικής προεδρίας) αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε, χωρίς να προχωρήσει σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος — δίνοντας έτσι νέα ορμή στη φημολογία.

Πράγμα που ώθησε τον εκπρόσωπο του ΜακΜάστερ να προχωρήσει από την πλευρά του σε μια σαφέστερη άρνηση: «Μόλις ήμουν με τον πρόεδρο Τραμπ και τον Χ. Ρ. ΜακΜάστερ στο Οβάλ Γραφείο. Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι το δημοσίευμα του NBC News είναι “ψευδής είδηση” και τόνισε στον ΜακΜάστερ ότι κάνει σπουδαία δουλειά», υπογράμμισε ο Μάικλ Άντον.

Ο διάδοχος Μακμάστερ στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας

Σύμφωνα με το NBC News, ο Στιβ Μπίγκαν, αντιπρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford αρμόδιος για τη δραστηριότητα του ομίλου στο εξωτερικό, είναι ένας από τους πιθανούς υποψήφιους για τη διαδοχή του ΜακΜάστερ.

Στο παρελθόν, ο Μπίγκαν είχε εργαστεί στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου του Τζορτζ Ου. Μπους, ενώ είχε επίσης διατελέσει σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας ενός πρώην προέδρου της Γερουσίας, του ρεπουμπλικάνου Μπιλ Φριστ.

Στη σχέση του Τραμπ με τον ΜακΜάστερ φέρονται να έχουν υπάρξει αρκετές εντάσεις.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος ανακάλεσε στην τάξη τον στρατηγό δημόσια, αφού ο ΜακΜάστερ έκρινε ότι υπάρχουν «αδιάψευστες» αποδείξεις για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας με στόχο να επηρεάσει την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2016.

«Ο στρατηγός ΜακΜάστερ ξέχασε να πει ότι τα αποτελέσματα των εκλογών του 2016 δεν επηρεάστηκαν ούτε μεταβλήθηκαν από τους Ρώσους», είχε γράψει ο Τραμπ στο Twitter πριν επιτεθεί στους δημοκρατικούς και τη Χίλαρι Κλίντον διότι κατ’ αυτόν εκείνοι «συνέπραξαν» αθέμιτα με τη Μόσχα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN είχε μεταδώσει ήδη από την περασμένη εβδομάδα ότι το Πεντάγωνο μελετά την ενδεχόμενη επάνοδο του στρατηγού ΜακΜάστερ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πιο διαπρεπείς αξιωματικούς της γενιάς του, σε ενεργό ρόλο στις ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα του ιρανικού στρατού στις ΗΠΑ: Είμαστε πιο ισχυροί  απ’ ό,τι όταν άρχιζε ο πόλεμος
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σήμερα σε επίπεδο συναγερμού υψηλότερο και πιο ισχυρές από ό,τι ήταν στην αρχή του πολέμου», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Μοχαμάντ Ακραμινιά
Ιράν
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ο Στίβεν Μίλερ, αρχιτέκτονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
Ο Μίλερ, μεγαλωμένος στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, υπεραμύνθηκε τότε σθεναρά της απόφασης του προέδρου Τραμπ απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό
Ο Στίβεν Μίλερ