Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Θρήνος για τον Λούλα – Αποφυλακίζεται για την κηδεία του εγγονού του

Θρήνος για τον Λούλα – Αποφυλακίζεται για την κηδεία του εγγονού του

Λίγες ώρες εκτός φυλακής θα βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Και αυτό για να μπορέσει να είναι παρών στην κηδεία του επτά ετών εγγονού του, που πέθανε από μηνιγγίτιδα.

Ο Λούλα βρίσκεται στη φυλακή καθώς έχει καταδικαστεί για διαφθορά. Ωστόσο, οι αρχές θα του δώσουν άδεια για να μπορέσει να βρεθεί στην κηδεία του εγγονού του, μετέδωσαν βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Το αίτημα των δικηγόρων του να του επιτραπεί να πάει στην κηδεία του 7χρονου εγγονού του, που πέθανε από μηνιγγίτιδα στο Σαν Πάολο, έγινε δεκτό από τις δικαστικές αρχές, μετέδωσε το site UOL.

Δεν είναι γνωστό ποσες μέρες θα μείνει εκτός φυλακής ο Λούλα, πρόεδρος της Βραζιλίας από το 2003 έως το 2010 και ιστορικός ηγέτης του κεντροαριστερού Κόμματος Εργαζομένων. Ο 73χρονος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας βρίσκεται στη φυλακή της πόλης Κουριτσίμπα, στη νότια Βραζιλία, από τον περασμένο Απρίλιο.

Η φυλάκιση του Λούλα, που τόσο ο ίδιος όσο και οι υποστηρικτές του καταγγέλλουν ότι ακολούθησε μια δίκη με πολιτικά κίνητρα, δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου, τις οποίες κέρδισε ο υποψήφιος της άκρας δεξιάς Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις