Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Θρήνος στο Μπαγκλαντές για τους 25 νεκρούς της φωτιάς στον “Πύργο της Κολάσεως”

Θρήνος στο Μπαγκλαντές για τους 25 νεκρούς της φωτιάς στον “Πύργο της Κολάσεως”

Βυθισμένο στο πένθος το Μπαγκλαντές για το θάνατο 25 ανθρώπων στον ουρανοξύστη που χθες τυλίχθηκε στις φλόγες. Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά παραμένουν άγνωστα, 24 ώρες μετά την τραγωδία.

Από τους 25 νεκρούς, οι έξι έχασαν τη ζωή τους όταν μόλις ξέσπασε η φωτιά στο 22ώροφο κτίριο γραφείων FR Tower στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, Ντάκα, άρχισαν να πηδούν στο κενό από τα παράθυρα πιστεύοντας πως έτσι θα σωθούν.

Εκατοντάδες άνθρωποι εργάζονται στον “Πύργο της Κολάσεως” στο Μπαγκλαντές. Περίπου 70 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη φωτιά και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Ντάκα.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και πρόκειται να ανακρίνει τον ιδιοκτήτη του κτιρίου καθώς υπάρχουν υποψίες ότι δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας. “Τα μέτρα πυροπροστασίας ήταν ανεπαρκή. Δεν υπήρχε αυτόματο σύστημα πυρανίχνευσης. Τα μέτρα ασφαλείας υπήρχαν μόνο στα χαρτιά”, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Σακίλ Νεουάτζ στο AFP.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε πολλές φορές μάταια ζητήσει από τους διαχειριστές του κτιρίου να βελτιώσουν τα μέτρα πυροπροστασίας.

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτίρια είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, μια φτωχή χώρα της νότιας Ασίας με 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις