Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Τι κρύβεται πίσω από το επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Τι κρύβεται πίσω από το επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την έναρξη της Ουκρανικής κρίσης, χθες είχαμε μια ραγδαία, πλην όμως αναμενόμενη κλιμάκωση στον ακήρυχτο πόλεμο μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, με την κατάληψη 3 πολεμικών σκαφών του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού από της Ρωσία.

Οι εξελίξεις γύρω από την Κριμαία είναι ραγδαίες, όμως όχι ξαφνικές, από τον Μάιο, όταν δηλαδή ολοκληρώθηκε η ρωσική γέφυρα στα στενά του Κερτς, η Ρωσία συστηματικά παρεμποδίζει την διέλευση πλοίων στην Αζοφική Θάλασσα, πραγματοποιώντας νηοψίες σε όλα τα πλοία με αυτό να έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις και οικονομικές ζημίες στις εταιρίες και τα ουκρανικά λιμάνια της περιοχής, ενώ εδώ και μέρες στην περιοχή είχε συγκεντρωθεί ολόκληρος ο στόλος του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα Ρωσικά Πολεμικά πλοία από τους στόλους του Ειρηνικού, της Βαλτικής και του Βορρά κατέπλεαν στην περιοχή.

Γιατί όμως κλιμακώθηκε τώρα η κατάσταση στην περιοχή. Ποιοι είναι οι 5 βασικοί λόγοι πίσω από την Ρωσική απόφαση να κλιμακωθεί η ένταση με την Ουκρανία.

Διαβάστε την ανάλυση του διεθνολόγου Δημοσθένη Δ. Δημόπουλου στο OnAlert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις