Site icon NewsIT

Τι λέει μαιευτήρας για τη γέννα της Μέγκαν Μαρκλ

03.05.2019 | 21:25
Τι λέει μαιευτήρας για τη γέννα της Μέγκαν Μαρκλ

Με όλο τον πλανήτη να αναμένει το ευτυχές νέο από την ετοιμόγεννη Μέγκαν Μαρκλ οι ειδικοί έχουν λίγο χρόνο ακόμη να εκφράσουν τη γνώμη τους για τον επικείμενο τοκετό.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Sun” ο Δρ. Carol Cooper τόνισε ότι η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ θα πρέπει να γεννήσει με καισαρική τομή λόγω και της ηλικίας.

Η Δούκισσα του Σάσεξ είναι 37 και οι γιατροί – εξηγεί ο Κάρολ Κούπερ – συνιστούν για τις εγκύους άνω των 35 να αποφεύγουν τη φυσιολογική γέννα.

Έτσι, από τη στιγμή που η Μέγκαν είναι γηριατρική μητέρα, δηλαδή έγκυος άνω των 35 ετών, είναι ασφαλέστερο να φέρει το μωρό της στον κόσμο με καισαρική.

Είπε ότι οι λόγοι αφορούν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστούν επιπλοκές, όπως να προκύψει περισσότερη αιμορραγία, κάτι που αυξάνει τους κινδύνους για το μωρό.

Ο κ. Κούπερ διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν θα υπήρχε λόγος αποφυγής μίας φυσιολογικής γέννας αν η 37χρονη Δούκισσα ήταν νεότερη.

Ανάμεσα στους κινδύνους για το νεογνό είναι: “H υψηλότερη αρτηριακή πίεση, η προεκλαμψία, ο διαβήτης της κύησης ή οι επιπλοκές στην τελική φάση του τοκετού”, ανέφερε.

“Υπάρχουν, επίσης, πιθανές χρωμοσωμικές καταστάσεις που μπορεί να προσβάλουν το μωρό”, πρόσθεσε.

Τον Μάρτιο, η βρετανική εφημερίδα ανέφερε ότι μια πηγή είπε ότι η Δούκισσα φοβόταν να υποβληθεί σε καισαρική.

Η ίδια πηγή δήλωσε ακόμα ότι η Μέγκαν έχει επηρεαστεί από τη μητέρα της, Doria Ragland, η οποία ασπάζεται την ολιστική και φυσική φιλοσοφία, συνεπώς δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Δούκισσα ήθελε να γίνει μητέρα με φυσιολογική οδό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version