Κόσμος

Τι λέει ο Τριντό για τη χρήση μάσκας – Που την φοράει και που όχι

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι φοράει μάσκα κάθε φορά που δεν μπορεί να τηρήσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ακολουθώντας τις νέες συστάσεις των υγειονομικών αρχών.

Όταν «κυκλοφορώ στους διαδρόμους του κοινοβουλίου ή πηγαίνω στο γραφείο μου ή βρίσκομαι κοντά σε άλλους, επιλέγω να φοράω μάσκα», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί στην Οτάβα για την πανδημία.

«Θα φορέσω μάσκα όταν θα πάω στο κοινοβούλιο ο ίδιος σήμερα για τη συνεδρίασή μας. Μόλις καθίσω στη θέση μου και σε απόσταση δύο μέτρων από όλους, θα τη βγάλω για να συμμετάσχω στην κοινοβουλευτική συζήτηση».

«Αυτό έχω επιλέξει να κάνω όταν βρίσκομαι σε κίνηση, διότι είναι πιθανόν να βρεθείς σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων από κάποιον άλλο», σημείωσε.

Ο Τζάστιν Τριντό εθεάθη να φοράει μάσκα για πρώτη φορά πριν από δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια μιας τελετής σε στρατιωτική βάση στο Οντάριο προς τιμή των έξι μελών των ενόπλων δυνάμεων του Καναδά που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα με το ελικόπτερο στη Μεσόγειο.

«Ενθαρρύνω τους Καναδούς να σκέφτονται πώς μπορούν να προστατευτούν και να προστατεύσουν τους άλλους εφαρμόζοντας τις συστάσεις δημόσιας υγείας».

Σήμερα, η Εθνική Αρχή Δημόσιας Υγείας του Καναδά συνέστησε για πρώτη φορά επισήμως τη χρήση της μάσκας ή την κάλυψη του προσώπου σε όλες τις κατάστασεις, όπου είναι αδύνατη η τήρηση των αποστάσεων, ιδίως στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τα εμπορικά καταστήματα.

Ο Καναδάς έχει καταγράψει περισσότερους από 6.000 νεκρούς από τη νόσο Covid-19 και 80.000 κρούσματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS