Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τι συμβαίνει με τα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας που έχει το Costa Concordia;

Η εύκολη απάντηση είναι τα χειρότερα! Όμως, πέρα από την σύμπτωση στην οποία μπορεί να αποδώσει κανείς το γεγονός ότι αυτή η εταιρεία έχει στο ενεργητικό της σε μικρό διάστημα ένα ναυάγιο και ένα σοβαρό ατύχημα, κάποιοι θα πρέπει να προβληματισθούν.

Ένα γαλλικό αλιευτικό σκάφος ρυμούλκησε κατά τη διάρκεια της νύκτας το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra που παρέμενε ακυβέρνητο ανοικτά των Σεϊχελών στον Ινδικό Ωκεανό, με περισσότερους από 1.000 επιβάτες, μέχρι το κοντινό νησί Ντεκρός.

Ο Τζόρτζιο Μορέτι, επικεφαλής ναυσιπλοΐας της εταιρείας Costa Croisieres, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο Costa Allegra, όπως και το Costa Concordia το οποίο ναυάγησε στις 13 Ιανουαρίου κοντά στο νησί Τζίλιο, είχε ανακοινώσει χθες ότι πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του πλοίου, η οποία κατασβέσθηκε γρήγορα, αλλά έθεσε εκτός λειτουργίας της γεννήτριες, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι προπέλες, ο κλιματισμός και οι κουζίνες, και να παραμένουν σε λειτουργία μόνο τα φώτα του πλοίου.

Η Διεθνής Ενωση Εταιρειών Κορυαζιεροπλοίων (CLIA) εξέφρασε τη λύπη της για την πυρκαγιά στο Costa Allegra . Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Ενωσης Κριστίν Ντάφι εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή της για την ταχύτητα και τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντέδρασε το πλήρωμα και για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος.

Το νέο αυτό περιστατικό σε πλοίο της Costa Croisieres συμβαίνει στη χειρότερη στιγμή για την εταιρεία, θυγατρική της αμερικανικής Carnival, τη στιγμή που κατακλύζεται από μηνύσεις και αγωγές για το ναυάγιο του Costa Concordia.

Μόνο στις ΗΠΑ, 39 επιβάτες ζητούν αποζημίωση ύψους 520 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πολλές άλλες έχουν κατατεθεί εναντίον του πλοιάρχου, μελών του πληρώματος και στελεχών της εταιρείας στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιά σε κρουαζιερόπλοιο – Πλέει ακυβέρνητο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε