Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Ντόναλντ Τραμπ και Σι Τζινπίνγκ ενόψει της ορκωμοσίας του νέου Προέδρου των ΗΠΑ

Ο Ρεπουμπλικανός ηγέτης είχε προσκαλέσει τον Πρόεδρο της Κίνας να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του στην Ουάσινγκτον
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα (17.01.2025) ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο Πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, μετέδωσαν η κινεζική κρατική τηλεόραση και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Η τηλεφωνική συνομιλία του Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τζινπίνγκ «πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 17ης Ιανουαρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων CCTV, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Νωρίτερα σήμερα, η Κίνα ανακοίνωσε ότι ο Σι Τζινπίνγκ θα στείλει τον αντιπρόεδρο Χαν Ζενγκ να παραστεί στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ την 20η Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, ο Ντόναλντ Τραμπ διεξήγαγε έναν αμείλικτο εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, επιβάλλοντας υψηλούς τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές που προέρχονταν από τη δεύτερη παγκόσμια οικονομία.

Ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει πιο αυστηρά μέτρα αυτή τη φορά, κατηγορώντας το Πεκίνο για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και ότι συμβάλλει σε μια καταστροφική κρίση της φαιντανύλης στις ΗΠΑ.

Χθες Πέμπτη (16.01.2025) το Πεκίνο κατήγγειλε «αδικαιολόγητες επιθέσεις» σε βάρος του μετά τον χαρακτηρισμό της Κίνας ως «του πιο ισχυρού εχθρού και του πιο επικίνδυνου» για τις ΗΠΑ, από τον Μάρκο Ρούμπιο, υποψήφιο του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας.

«Η αμερικανική πλευρά πρέπει να επιτύχει τη σωστή κατανόηση της Κίνας, να σταματήσει τις αδικαιολόγητες επιθέσεις και τις εκστρατείες δυσφήμισης κατά της Κίνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γκουό Τζιακούν.

Τον Δεκέμβριο, ο Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα είναι πρόθυμη να κάνει διάλογο και να «διευρύνει τη συνεργασία» με τις ΗΠΑ αλλά προειδοποίησε ότι ένας εμπορικός πόλεμος δεν θα είχε «κανέναν νικητή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νύχτα κόλαση στην Ουκρανία: 9 νεκροί σε Κίεβο και Χάρκοβο από ρωσικές επιθέσεις – Στις φλόγες η Λαύρα των Σπηλαίων
Η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου συγκαταλέγεται στα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ουκρανίας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ορθόδοξη Εκκλησία
Επίθεση στη Λαύρα των Σπηλαίων
Το θρίλερ της συμφωνίας ΗΠΑ και Ιράν: Στον «αέρα» μετά το ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο – Τραμπ: «Μπορεί να υπογραφεί και μέσα στη νύχτα»
Έξαλλος ο Τραμπ με τον Νετανιάχου: «Τα έκανε όλα άνω κάτω. Καθυστέρησε την υπογραφή» - «Δεν έχει καμία γαμ... ικανότητα κρίσης. Του το είπα»
REUTERS
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree