Κόσμος

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν – Η Άγκυρα στηρίζει το σχέδιο των ΗΠΑ για τον τερματισμό των πολέμων

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας

Οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ, ήταν το «περιεχόμενο» της τηλεφωνικής εποικοινωνίας μεταξύ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την υποστήριξή του στην προσέγγιση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για τον τερματισμό των πολέμων και ότι εκτιμά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης με το Ιράν και τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την προώθηση της συνεργασίας της με τις ΗΠΑ σε πολλούς τομείς, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Επισήμανε ότι η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις και τόνισε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να παραδίδεται στη Γάζα χωρίς διακοπή και να τερματιστεί αυτό το τραγικό ανθρωπιστικό δράμα. Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί και να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη για την εγκαθίδρυση εκεχειρίας και διαρκούς ειρήνης, ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Τουρκία προσπαθεί να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και να διασφαλίσει τη σταθερότητα, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι οι προσπάθειες των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τις κυρώσεις κατά της Συρίας θα συμβάλουν θετικά στη διαδικασία και ότι μια σταθερή Συρία θα συμβάλει τόσο στην περιφερειακή όσο και την παγκόσμια ειρήνη.

Ο πρόεδρος Ερντογάν προσκάλεσε, τέλος, τον Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την Τουρκία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
3 νεκροί στην Ιταλία από αλλαντίαση μετά από κατανάλωση φαγητού καντίνας - Στο νοσοκομείο αρκετοί με συμπτώματα
Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι πλανόδιοι που πούλησαν τα ύποπτα τρόφιμα στους ασθενείς - Μία 38χρονη, μία 45χρονη και ένας 52χρονος έφυγαν από τη ζωή μετά από κατανάλωση γουακαμόλε και σάντουιτς με μπρόκολο
Ασθενοφόρο 1
Το σχέδιο κατάληψης της Γάζας απειλεί να στραφεί κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ήλπιζε ότι η απόφαση να καταλάβει τη Γάζα θα του έδινε μια ανάσα, όμως αυτή η κίνηση μπορεί τελικά να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, σύμφωνα με ανάλυση της εφημερίδας Haaretz
Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Φωτογραφία αρχείου ΑΡ / Denes Erdos
Κοινό μήνυμα Ευρωπαίων ηγετών για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν: «Η πορεία προς την ειρήνη δεν αποφασίζεται χωρίς την Ουκρανία»
«Μόνο μία προσέγγιση που συνδυάζει υποστήριξη στην Ουκρανία και πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να φέρει επιτυχία στις προσπάθειες για να τερματιστεί ο πόλεμος», ανέφεραν
Κιρ Στάρμερ 15