Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Την χάσαμε την Τζόρτζια πατριώτη” – Μπάιντεν έδειξε και η επανακαταμέτρηση

Μπάιντεν

Στο κενό πέφτουν οι προτροπές και οι “απειλές” του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς αμετάκλητα φαίνεται να χάνει και την Τζόρτζια, που περνά οριστικά στα χέρια του Τζο Μπάιντεν.

Και μάλιστα αυτό δεν το πιστοποιεί ένας “ορκισμένος” Δημοκρατικός και άρα αντίπαλος του Τραμπ, αλλά ο Ρεπουμπλικανός υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας, Μπραντ Ράφενσμπεργκερ.

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν οδεύει προς τη νίκη στην Τζόρτζια στις προεδρικές εκλογές του 2020 μετά και τη δεύτερη επανακαταμέτρηση των ψήφων, δήλωσε σήμερα ο Ράφενσμπεργκερ, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για νοθεία στις εκλογές.

“Φαίνεται πως ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν έχει μαζί του την Τζόρτζια και είναι ο εκλεγμένος πρόεδρός μας”, είπε ο Ρεπουμπλικανός Ράφενσμπεργκερ, σημειώνοντας ότι δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές σε μια δεύτερη επανακαταμέτρηση των ψήφων που ζήτησε το επιτελείο του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

click4more Ξεφεύγει ο Τραμπ: Απαιτεί ακύρωση εκλογών – Δέχονται απειλές αξιωματούχοι της Τζόρτζια

Υπενθυμίζεται πως μόλις σήμερα το πρωί ο Τραμπ απαίτησε από τον κυβερνήτη της Τζόρτζια να ακυρώσει τις επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη των δυο μελών της πολιτείας στη Γερουσία. Με τον τρόπο αυτό επανέλαβε τους ισχυρισμούς του πως στις εκλογές του Νοεμβρίου έγινε νοθεία από τους Δημοκρατικούς και τον Μπάιντεν. Βέβαια, και πάλι, απόδειξη για τους ισχυρισμούς του, δεν παρουσίασε.

«Κάνε κάτι, Μπράιαν Κεμπ. Επέτρεψες η πολιτεία σου να πέσει θύμα απάτης», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ φυσικά στο Twitter απευθυνόμενος στον κυβερνήτη της Τζόρτζια. «Πρέπει να ελέγξουμε τις υπογραφές και να αντιπαραβάλλουμε τους υπογεγραμμένους φακέλους με τα ψηφοδέλτια. Ακύρωσε τις εκλογές. Δεν θα χρειαστούν. Θα νικήσουμε όλοι!», έγραψε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, γράφοντας τη λέξη θα «νικήσουμε» με κεφαλαία, όπως συνηθίζει για έμφαση.

Πηγή: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις