Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Τίναξε τη… μπάνκα στον αέρα ο Μπέζος για το νέο του σπίτι

Τίναξε τη… μπάνκα στον αέρα ο Μπέζος για το νέο του σπίτι

Λεφτά έχει, δεν τον απασχολεί αυτό. Οπότε, δεν ήταν και… τίποτα για τον Τζεφ Μπέζος να δώσει 165 εκατομμύρια δολάρια (157 εκατ. ευρώ δηλαδή) για να αγοράσει την έπαυλη που του «γυάλισε».

Ο Μπέζος αγόρασε το Warner Estate, ένα θρυλικό ακίνητο στην περιοχή του Λος Άντζελες, σε τιμή ρεκόρ, αποκάλυψε η Wall Street Journal.

Το ακίνητο ανήκε στον μεγιστάνα των media Ντέιβιντ Γκέφεν, από τον οποίο και το αγόρασε ο Μπέζος.

Με την αγορά αυτή, ο ιδρυτής της Amazon «έσπασε» το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο κατείχε ο Λάχλαν Μέρντοκ, ο οποίος είχε αγοράσει έναντι περίπου 150 εκατομμυρίων δολαρίων μια έκταση στο Μπελ Ερ, που είχε χρησιμοποιηθεί στην τηλεοπτική επιτυχία της περιόδου του ‘60, “The Beverly Hillbillies”.

Το Warner Estate εκτείνεται σε 36.000 τμ και βρίσκεται στο Μπέβερλι Χιλς. Περιλαμβάνει ένα σπίτι γεωργιανής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα που διαθέτει ξενώνες, ένα γήπεδο του τένις και ένα γήπεδο του γκολφ.

Χτίστηκε την περίοδο του ‘30 από τον Τζακ Γουόρνερ, τον πρώην πρόεδρο της Warner Brothers.

https://twitter.com/benwegmann/status/1227761067838902272?s=20

Ο Μπέζος, η περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 110 δισ. δολάρια, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Εκτός από ιδρυτής, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.

Η Amazon.com αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Ο Τζεφ Μπέζος, υπενθυμίζεται, είναι (μεταξύ άλλων) και ιδιοκτήτης της εφημερίδας The Washington Post.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις