Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό” στη δολοφονία Κασόγκι ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

“Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό” στη δολοφονία Κασόγκι ξεκαθαρίζει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν
photo epa

Μέχρι τέλος θα φτάσει η Τουρκία για να ρίξει φως στην “στυγερή δολοφονία” του Τζαμάλ Κασόγκι, τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ιμπραήμ Καλίν μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τόνισε ότι οι Σαουδάραβες έχουν ευθύνη να αποκαλύψουν την αλήθεια για τον φόνο του Κασόγκι.

“Εξ αρχής, η γραμμή του προέδρου μας είναι σαφής: τίποτα δεν θα μείνει κρυφό σε αυτήν την υπόθεση. Από δικαστικής πλευράς, θα φτάσουμε μέχρι το βάθος. Τελικός στόχος μας είναι να αποκαλύψουμε όλες τις πλευρές”, είπε.

Η υπόθεση του Κασόγκι, πρόσθεσε ο Καλίν, δεν είναι ένα διμερές ζήτημα μεταξύ της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, όμως ξεκαθάρισε πως η

τουρκική κυβέρνηση δεν θέλει να πληγούν οι σχέσεις των δύο χωρών με αυτήν την αφορμή.

“Η Σαουδική Αραβία είναι μια σημαντική χώρα για εμάς. Είναι μια αδελφή και φίλη χώρα. Έχουμε πολλές εταιρικές σχέσεις και φυσικά δεν θα θέλαμε να πληγούν”, τόνισε.

Τζάρεντ Κούσνερ στον πρίγκηπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας: “Απλώς να είστε ειλικρινείς, πλήρως ειλικρινείς”

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου και γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σήμερα πως κάλεσε τον πρίγκηπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας

να είναι “ειλικρινής”αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι και του διαμήνυσε ότι “ο κόσμος παρακολουθεί” όσα λέει το Ριάντ για την υπόθεση αυτήν.

Ο Κούσνερ έχει αναπτύξει προσωπική σχέση με τον πρίγκιπα Μοχάμεντ και φέρεται να ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να ενεργήσει με προσοχή ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με έναν στρατηγικής σημασίας σύμμαχο για τις ΗΠΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Κούσνερ δήλωσε ότι είπε στον πρίγκιπα: “Απλώς να είστε ειλικρινείς, πλήρως ειλικρινείς. Ο κόσμος παρακολουθεί. Πρόκειται για μια πολύ, πολύ σοβαρή κατηγορία και μια πολύ σοβαρή κατάσταση”. Όταν ρωτήθηκε τι του απάντησε ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, είπε λακωνικά: “Θα δούμε”.

Τόνισε ακόμη ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στη “φάση της εξακρίβωσης των γεγονότων” και διατηρούν “ανοιχτά τα μάτια τους”. Στην ερώτηση κατά πόσο θεωρεί αξιόπιστη την έρευνα της Σαουδικής Αραβίας στο προξενείο, απάντησε: “Λαμβάνουμε πληροφορίες από πολλά μέρη και, αφού συγκεντρωθούν οι αποδείξεις, ο υπουργός Εξωτερικών (Μάικ Πομπέο) θα συνεργαστεί με την ομάδα της εθνικής ασφάλειας για να μας βοηθήσουν να καθορίσουμε τι θέλουμε να πιστέψουμε, τι πιστεύουμε ότι είναι αξιόπιστο και τι όχι”. Ο Κούσνερ πάντως δεν διευκρίνισε πότε και πώς επικοινώνησε με τον πρίγκιπα διάδοχο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις