Παρασκευή, 1 Μαρ.
11oC Αθήνα

Τίρανα: Διαψεύδουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ότι ήταν μέλη τους οι γυναίκες που αυτοκτόνησαν για την πίστη τους

Τίρανα: Διαψεύδουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ότι ήταν μέλη τους οι γυναίκες που αυτοκτόνησαν για την πίστη τους
Πηγή εικόνας youtube

Σοκ έχουν προκαλέσει στην Αλβανία οι αυτοκτονίες μάνας και κόρης, οι οποίες αποφάσισαν να θυσιαστούν για την “ανάσταση”, για την αιώνια ζωή.

Οι αρχές βρέθηκαν μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα μπαίνοντας στο σπίτι μιας οικογένειας στα Τίρανα. Η μητέρα και η κόρη βρέθηκαν νεκρές και η μικρότερη κόρη σε κρίσιμη κατάσταση λόγω ασιτίας. Όπως μετέδωσαν αλβανικά ΜΜΕ, όλη η οικογένεια είναι Μάρτυρες του Ιεχωβά και αποφάσισαν να θυσιαστούν για την «ανάσταση», για την αιώνια ζωή.

Νεκρές βρέθηκαν στο σπίτι τους, στα Τίρανα, η 56χρονη Ζανέτα Ι. και η 30χρονη κόρη της Ανίσα, ενώ η μικρότερη αδερφή της Μπλέρτα διακομίστηκε στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω ασιτίας.

Αμετανόητη για την επιλογή αυτή, η νεαρή γυναίκα που επέζησε είπε στους αστυνομικούς: «εσείς δεν μπορείτε να κατανοήσετε τις θυσίες μας για να φθάσουμε μέχρι τη στιγμή αυτή».

Ωστόσο, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά διαψεύδουν ότι οι γυναίκες ήταν μέλη τους, όπως ανα΄φερουν σε σχετική ανακοίνωση τους:  “Μετά λύπης μας, πληροφορούμαστε από τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης τον τραγικό θάνατο της 56χρονης Ζανέτα Γιοσίφι και της 30χρονης κόρης της, Ανίσα, οι οποίες αυτοκτόνησαν στα Τίρανα. Πέρα από τη θλιβερή αυτή είδηση του να χάνονται δύο ανθρώπινες ζωές, είναι ταυτόχρονα θλιβερό το να αναπαράγεται από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η ψευδής και αναπόδεικτη πληροφορία ότι οι δύο αυτές γυναίκες ήταν Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε επίσημα ότι καμία από τις δύο γυναίκες που αυτοκτόνησαν δεν ανήκε στην θρησκευτική μας κοινότητα ούτε είχε ποτέ κάποια σύνδεση με αυτήν. Άλλωστε η αυτοκτονία για οποιονδήποτε λόγο δεν δικαιολογείται από όσα πρεσβεύει η θρησκεία των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής βασίζονται στον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και πουθενά δεν προκρίνεται ως επιλογή η αφαίρεση της ή η αυτοκτονία, ως κάτι που ευλογείται από τον Θεό. Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι ο Θεός δεν θα ζητούσε ποτέ από κανέναν άνθρωπο να βάλει τέλος στη ζωή του, διότι η ζωή για Εκείνον είναι ιερή!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια των αυτόχειρων γυναικών, αλλά συνάμα ξεκαθαρίζουμε ότι μια τέτοια πράξη καταδικάζεται από την Αγία Γραφή και τα πιστεύω της θρησκείας των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά. Παρακαλούμε όπως προβείτε στην διόρθωση των παντελώς αστήρικτων πληροφοριών που προβλήθηκαν από το πρωί σήμερα και στην αποκατάσταση της αλήθειας, όπως με τον πιο επίσημο τρόπο σας την δηλώνουμε με το παρόν δελτίο τύπου”.

Τι είπε ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά στοιχεία, η 33χρονη πρέπει να είχε πεθάνει καιρό πριν και διατηρούνταν στο κρεβάτι της από τη μάνα και την αδερφή σε αναμονή της «ανάστασης», χρησιμοποιώντας διάφορες αλοιφές που δεν επέτρεπαν τη σήψη του σώματος και τη δυσοσμία.

Είχε προηγηθεί, τον Ιανουάριο, ο θάνατος από άγνωστη αιτία, του συζύγου της 56χρονης και πατέρα των δυο κοριτσιών και από τότε οι τρεις γυναίκες είχαν κόψει κάθε επικοινωνία με τους γείτονες, όπως και την έξοδό τους από το σπίτι.

Η αστυνομία έρευνά την υπόθεση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις