Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Της παραβίασης το… κάγκελο στη Συρία! Δεκάδες παραβιάσεις εκεχειρίας το τελευταίο 24ωρο!

Της παραβίασης το… κάγκελο στη Συρία! Δεκάδες παραβιάσεις εκεχειρίας το τελευταίο 24ωρο!

Η Ρωσία και η Τουρκία που συμμετέχουν στην επιτήρηση της εκεχειρίας στην Συρία, κατέγραψαν από 17 περιπτώσεις παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός.

Οι περιπτώσεις αυτές των παραβιάσεων της εκεχειρίας καταγράφηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο στη Συρία σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

“Η ρωσική πλευρά στην Επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για τις παραβιάσεις της Κοινής Συμφωνίας κατέγραψε 17 περιπτώσεις πυροβολισμών στις επαρχίες Λατάκια (5) Χαλέπι (3) Ιντλίμπ (6) Χάμα (3) στη Συρία.

Η τουρκική πλευρά κατέγραψε επίσης, 17 περιπτώσεις παραβίασης της εκεχειρίας Ιντλίμπ (5) Λατάκια (4) Χάμα (8), σύμφωνα με την ημερήσια αναφορά του ρωσικού ΥΠΑΜ.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ περισσότεροι από 950 πρόσφυγες από την Συρία επέστρεψαν στις εστίες τους, από την Ιορδανία και τον Λίβανο κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το αρμόδιο κέντρο καταγραφής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

“Στην διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, συνολικά 959 πρόσφυγες επέστρεψαν στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας. 107 από αυτούς (32 γυναίκες και 55 παιδιά) από τον Λίβανο, ενώ 852 (256 γυναίκες και 435 παιδιά) από την Ιορδανία,” ανέφερε χαρακτηριστικά το Κέντρο για την Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Πλευρών και την Καταγραφή της Μετανάστευσης των Προσφύγων, στην ημερήσια αναφορά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις