Κόσμος

Τιτανικός: «Ακούμε ήχους αλλά δεν ξέρουμε από πού προέρχονται» λέει ο επικεφαλής των ερευνών για το χαμένο υποβρύχιο «Τιτάνας»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κορυφώνεται η αγωνία για τους επιβαίνοντες στο υποβρύχιο «Τιτάνας», σχεδόν τέσσερα 24ωρα από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του κι ενώ κατευθυνόταν στο διάσημο ναυάγιο του «Τιτανικού», στον Βόρειο Ατλαντικό ανοιχτά του Καναδά. «Υπάρχει πάντα ελπίδα σε μία υπόθεση έρευνας και διάσωσης», είπε απόψε ο επικεφαλής της αμερικανικής ακτοφυλακής, πλοίαρχος Τζέιμι Φρέντερικ σε συνέντευξη Τύπου στη Βοστόνη.

Ο πλοίαρχος Τζέιμι Φρέντερικ αναφέρθηκε σε ήχους που έχουν καταγραφεί από την ευρύτερη περιοχή του θρυλικού ναυαγίου του «Τιτανικού», λέγοντας «δεν ξέρουμε» από πού προέρχονται οι θόρυβοι που έχουν ακουστεί, αλλά ότι «υπάρχει πάντα ελπίδα σε μία υπόθεση έρευνας και διάσωσης».

 

«Τα καλά νέα μπορώ να πω, είναι ότι κάνουμε αναζήτηση στην περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι θόρυβοι και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο πλοίαρχος της αμερικανικής ακτοφυλακής αποκάλυψε ότι οι επιβάτες του αγνοούμενου υποβρυχίου «Τιτάνας» έχουν «περιορισμένες μερίδες φαγητού και νερού», χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς πόσες.

Με τα αποθέματα οξυγόνου, επίσης, να εξαντλούνται και να επαρκούν λιγότερο από 20 ώρες, οι έρευνες που διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή εκτείνονται σε μία επιφάνεια που ισούται περίπου δύο φορές με το μέγεθος του Κονέκτικατ και σε βάθος έως και 4 χιλιόμετρα.

Την ίδια ώρα προσδοκίες «γεννά» το μη επανδρωμένο γαλλικό ρομπότ «Victor 6000» που αναμένεται να πλησιάσει το υποβρύχιο με τους πέντε επιβαίνοντες, παρέχοντας βοήθεια στον «Τιτάνα».

 

«Εργαζόμαστε ακούραστα» σε αυτήν την «απίστευτα περίπλοκη» επιχείρηση αναζήτησης, είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πλοίαρχος Τζέιμι Φρέντερικ, προσθέτοντας ότι η ομάδα βρίσκεται σε στενή επαφή με τα μέλη της οικογένειας των πέντε μελών του πληρώματος στο υποβρύχιο.

 

Ως γνωστόν το βαθυσκάφος μεταφέρει πέντε άνδρες: Έναν Βρετανό, έναν Γάλλο δύτη, έναν Πακιστανό πατέρα με τον γιο του και τον ιδρυτή της εταιρείας που διοργάνωσε το ταξίδι στον βυθισμένο «Τιτανικό».

«Πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι», έδωσε, καταλήγοντας, το «στίγμα» του ο πλοίαρχος Τζέιμι Φρέντερικ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS