Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Τιτανικός: Η ανακοίνωση της οικογένειας του Σαχζάντα Ντάγουντ για το χαμό του μαζί με τον γιο του στο υποβρύχιο «Titan»

Τιτανικός: Η ανακοίνωση της οικογένειας του Σαχζάντα Ντάγουντ για το χαμό του μαζί με τον γιο του στο υποβρύχιο «Titan»

Τον μεγάλο της πόνο εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής της η οικογένεια του Πακιστανού μεγαλοεπιχειρηματία, που μαζί με τον 19χρονο γιο του έχασαν τη ζωή τους στο υποβρύχιο «Titan» κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο 19χρονος Σουλεμάν Ντάγουντ είχε μπει στο υποβρύχιο που θα εξερευνούσε τον Τιτανικό, ως δώρο στον 48χρονο Σαχζάντα Ντάγουντ για την ημέρα του πατέρα.

Σε ανακοίνωσή του το ίδρυμα Ντάγουντ αναφέρει: «Με μεγάλο πόνο ανακοινώνουμε τον θάνατο του Σαχζάντα και του Σουλεμάν Ντάγουντ».

Από τα χρόνια του 1960, το ίδρυμα Ντάγουντ έχει προσηλωθεί στη δημιουργία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε όλο το Πακιστάν, κυρίως για να υπάρξει ανταπόκριση στη ζήτηση μηχανικών και ειδικών στην τεχνολογία.

«Είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες σε όλους όσοι μετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Οι αδιάκοπες προσπάθειές τους μας έδωσαν δύναμη στη διάρκεια αυτής της περιόδου”, προστίθεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι γονείς του Σαχζάντα, Χουσάιν και Κούλσουμ Ντάγουντ.

Ο Χουσάιν Ντάγουντ είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του Πακιστάν, επικεφαλής ομίλου που περιλαμβάνει κυρίως την εταιρεία Engro.

Η επιχείρηση αυτή, που ειδικεύεται στα λιπάσματα, έχει επίσης επενδύσει στην ενέργεια, την γεωργία, τα πετροχημικά και τις τηλεπικοινωνίες. Το 2022 ο κύκλος εργασιών της ήταν 350 δισεκατομμύρια ρουπίες (περίπου 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια).

Η Engro σημείωσε επίσης σε ανακοίνωσή της ότι ενημερώθηκε με “βαριά καρδιά και μεγάλη θλίψη” για τον θάνατο του Σαχζάντα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρός της, και του “αγαπημένου γιου του”.

Ο Σαχζάντα Ντάγουντ “θα λείψει πολύ σε όλους όσοι τον γνώριζαν”, αναφέρει παράλληλα σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Έρευνας για την Εξωγήινη Νοημοσύνη (Seti) στην Καλιφόρνια, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου ήταν μέλος.

“Ο Σαχζάντα ήταν παθιασμένα περίεργος και ενθουσιώδης υποστηρικτής του Seti και της αποστολής μας, και εμπλεκόταν άμεσα σε φιλανθρωπικά προγράμματα εκπαίδευσης, έρευνας και ευαισθητοποίησης του κοινού”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Seti.

Ο Σαχζάντα Ντάγουντ, ο οποίος σπούδασε στη Βρετανία και τις ΗΠΑ, ζούσε στο Ηνωμένο Βασίλειο μαζί με την σύζυγό του Κριστίν, τον γιο του Σουλεμάν και την κόρη του Αλίνα.

Σε προηγούμενη ανακοίνωσή της η οικογένειά του τον περιέγραφε ως έναν “στοργικό πατέρα” που ενδιαφερόταν πολύ για την “φωτογραφία, ιδιαίτερα ζώων, και για την εξερεύνηση διαφορετικών φυσικών οικοτόπων”.

Ο γιος του Σουλεμάν περιγραφόταν ως “λάτρης της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας”, στον οποίο άρεσε “να μαθαίνει καινούργια πράγματα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις