Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Το BBC καταγγέλλει την Κίνα για την σύλληψη και ξυλοδαρμό δημοσιογράφου του

Το BBC καταγγέλλει την Κίνα για την σύλληψη και ξυλοδαρμό δημοσιογράφου του

Το BBC έβαλε στο στόχαστρό του την Κίνα και κατήγγειλε τη σύλληψη και το ξυλοδαρμό δημοσιογράφου του από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά των lockdown λόγω της νέας έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Το BBC ανακοίνωσε χθες Κυριακή 27.11.2022 ότι ο δημοσιογράφος του, Εντ Λόρενς που ήταν στην Κίνα και κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σαγκάη εναντίον της πολιτικής μηδενικής ανοχής κατά του κορονοϊού, συνελήφθη και «χτυπήθηκε από την αστυνομία».

Εκπρόσωπος του BBC ανέφερε σε ανακοίνωση του βρετανικού ειδησεογραφικού ομίλου: «Το BBC είναι πολύ ανήσυχο για τη μεταχείριση την οποία υπέστη ο δημοσιογράφος μας, Εντ Λόρενς, ο οποίος συνελήφθη και του περάστηκαν χειροπέδες καθώς κάλυπτε τις διαδηλώσεις στη Σαγκάη».

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην Κίνα

Το Σαββατοκύριακο έγιναν και πάλι μεγάλες διαδηλώσεις στην Κίνα. Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν, ιδίως σε μεγάλες πόλεις όπως η Σαγκάη και το Πεκίνο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται από τις αρχές στο πλαίσιο των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο εκπρόσωπος του βρετανικού δικτύου τόνισε πως το BBC δεν έχει λάβει «καμία επίσημη εξήγηση ή συγγνώμη από τις κινεζικές αρχές», πέραν μιας δήλωσης ότι ο δημοσιογράφος «αφέθηκε ελεύθερος, ότι τον συνέλαβαν για το καλό του, για να μην μολυνθεί (από τον κορονοϊό) εν μέσω του πλήθους» και πρόσθεσε: «Δεν θεωρούμε πως αυτή είναι αξιόπιστη εξήγηση».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις