Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Το Pornhub δημοσίευσε τις κορυφαίες αναζητήσεις του για το 2023 – Κυριάρχησαν «ώριμοι», ρομπότ και στολές

Το Pornhub δημοσίευσε τις κορυφαίες αναζητήσεις του για το 2023 – Κυριάρχησαν «ώριμοι», ρομπότ και στολές

«Σέξι γιαγιά», «MILF», «DILF» και «cougar» είναι οι κορυφαίες αναζητήσεις των επισκεπτών του Pornhub, όπως αποκάλυψε η ίδια η ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου στις καθιερωμένες λίστες της με τα στατιστικά της χρονιάς που φεύγει. Φυσικά, έδωσε στη δημοσιότητα και τις αντίστοιχες λίστες για το 2023.

Το Pornhub επεξεργάστηκε τα δεδομένα από δισεκατομμύρια επισκέψεις για να ανακαλύψει ποιο περιεχόμενο ήταν αυτό που έψαξαν περισσότεροι οι επισκέπτες. Σύμφωνα με τη DailyMail, οι περισσότεροι χρήστες του 2023 στην ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου έκαναν αναζητήσεις για «ώριμα γούστα».

Η δεύτερη δημοφιλέστερη κατηγορία της χρονιάς ήταν το «Super Size», σύμφωνα με το Pornhub. Εκατομμύρια χρήστες αναζήτησαν λέξεις όπως «μεγάλο», «μεγαλύτερο» και «πελώριο». Μάλιστα, στις ΗΠΑ κυριάρχησαν οι αναζητήσεις «big a…», «bbc» και «big ti…». Ιδιαίτερα ο τελευταίος όρος ήταν αρκετά δημοφιλέστερος φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές.

Επίσης, πολύ δημοφιλείς ήταν και οι αναζητήσεις με λέξεις όπως «ρομπότ» και «ανδροειδή». Φαίνεται ότι η συζήτηση και τα εργαλεία που αφορούν την Τεχνητή Νοημοσύνη και την τεχνολογία προκάλεσαν έξαψη στην φαντασία των επισκεπτών του Pornhub.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Pornhub, η 4η δημοφιλέστερη κατηγορία βίντεο ήταν οι «Στολές», κάτι που πιθανότατα οφείλεται στους πολέμους που έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές του πλανήτη, οι οποίοι μπορεί να αναζωπύρωσαν και τα φετίχ μερικών χρηστών για τους ένστολους.

Οι αναζητήσεις για «στρατιωτικές στολές», «στολές αστυνομικών» και «στρατιωτίνες» σημείωσαν μεγάλη αύξηση, εκτοπίζοντας άλλες παλαιότερες όπως «στολές υπηρετριών».

Η πέμπτη πιο δημοφιλής κατηγορία ήταν εκείνη της «Σεξουαλικής Θεραπείας», λόγω αναζητήσεων όπως «θεραπεία μασάζ», «θεραπευτικό σεξ» και «θεραπεία ποδιών». Γενικά, οι αναζητήσεις με τη λέξη θεραπεία σημείωσαν φέτος αύξηση κατά 344% παγκοσμίως, συγκριτικά με το 2022.

Πώς εξηγούν τις αναζητήσεις οι σεξολόγοι

Μιλώντας στη DailyMail, η Δρ. Λόρι Μπετίτο του Sexual Wellness Cente σχολίασε τα ευρήματα των στατιστικών του Pornhub και επισήμανε ότι η περιέργεια για κάτι ασυνήθιστο αποτελεί μέρος της ανθρώπινης φύσης, οπότε ισχύει και στο σεξ.

«’Όλοι είμαστε ηδονοβλεψίες σε κάποιο βαθμό και θέλουμε να βλέπουμε ακραία πράγματα, στα οποία γενικά δεν έχουμε πρόσβαση στην πραγματική μας ζωή», ανέφερε η Δρ. Μπετίτο, εξηγώντας ότι οι τάσεις στις αναζητήσεις ερωτικού περιεχομένου επηρεάζονται και από αυτές της τεχνολογίας, εξ ου και το αυξημένο ενδιαφέρον για τα «ρομπότ» και τα «ανδροειδή».

Όσον αφορά τις στρατιωτικές στολές, η Δρ. Μπετίτο τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι τις βλέπουν ως σύμβολο δύναμης και πιθανότατα έλκονται ερωτικά από ανθρώπους που αποπνέουν ισχύ.

Σχετικά με τον όρο «θεραπεία», που ήταν από τους δημοφιλέστερους στις αναζητήσεις, η Δρ. Λόρι Μπετίτο είπε: «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ευτυχώς, αναζητούν βοήθεια για θέματα ψυχικής υγείας και σεξουαλικά ζητήματα, πράγμα που είναι υπέροχο. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι φαντασιώσεις που περιλαμβάνουν μια σχέση ασθενούς/θεραπευτή που μετατρέπεται σε σεξουαλική είναι αρκετά συχνές, πιθανώς επειδή είναι ταμπού και περιλαμβάνει μια διαφορά ισχύος.

Στην πραγματική ζωή, οι πελάτες μπορεί να βιώσουν συναισθήματα για έναν θεραπευτή (μεταβίβαση) λόγω της φύσης της σχέσης (ο πελάτης μοιράζεται πολύ προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής του και αισθάνεται ασφαλής), και αυτό μπορεί να μετατραπεί σε ερωτική φαντασίωση. Η απαγορευμένη φύση της σχέσης μπορεί επίσης να τροφοδοτήσει αυτή τη φαντασίωση».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις